Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τρίτη 15-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Κατωτέρω αναφέρονται ειδήσεις για γεγονότα που έγιναν γνωστά μετά τις 14:00. Για τις σημαντικότερες πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

  • Υποβιβάζεται από την πολιτεία, από ορισμένες πηγές ομογενών, αλλά και από πολλά μέσα ενημέρωσης, σε επίπεδο  “καβγά καφενείου” ο θάνατος ομογενούς και ο τραυματισμός άλλων δύο ομογενών από πυρά Ουκρανών στρατιωτών. Ο δεύτερος νεκρός δεν ήταν ομογενής – Το γεγονός συνέβη στο καφέ-μπαρ χωριού στη “μεθόριο” αυτονομημένων ρωσόφωνων περιοχών και καθαρά ουκρανικού εδάφους – Αντίθετη εικόνα δίνουν οι ρωσόφωνοι που λένε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες μπήκαν στο καφενείο προκλητικά και αποκάλεσαν “αυτονομιστές” τους ντόπιους θαμώνες. Νέο επεισόδιο με νεκρό σε άλλη πόλη σήμερα (βλ. Διεθνή)
  • Στη Σερβία αύριο ο Πρωθυπουργός
  • Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας είχε ο Νίκος Δένδιας και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τα ελληνοτουρκικά.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μονταζιέρα της ΝΔ και ότι είναι υπέρ της ενίσχυσης της άμυνας – Το ΚΙΝΑΛ θέτει θέμα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία – Το ΚΚΕ ανησυχεί ότι η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟϊκό σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας μέσω της Αλεξανδρούπολης και των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα – Ζητεί περισσότερες εξηγήσεις για το νεκρό και τους τραυματίες ομογενείς στην Ουκρανία και ρωτά «πού είναι το ΝΑΤΟ στις απειλές της συμμάχου Τουρκίας;»
  • Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 δείχνει ότι το 47% θεωρεί πρωτεύον πρόβλημα την ακρίβεια, ενώ η πανδημία θεωρείται κυρίαρχο πρόβλημα από το 24%, η εγκληματικότητα από το 18%, τα εθνικά θέματα από το 4,5%, το μεταναστευτικό από το 2,6 και οι φυσικές καταστροφές από το 2,5% –  Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, το ΚΙΝΑΛ 14,6%, το ΚΚΕ 5,2%, Ελλ. Λύση 4,6% – Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, το 42,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, ενώ στο ΚΙΝΑΛ το 28,2% τάσσεται υπέρ συγκυβέρνησης με ΝΔ και το 16,2% υπέρ συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνηση τεχνοκρατών επιλέγει το 17% όσων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ, το 5% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 2,8% της ΝΔ.
  • ΕΟΔΥ: 77 θάνατοι, 21.412 κρούσματα χωρίς τα μαθητικά, 489 διασωληνωμένοι και 77 θάνατοι. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία εξακολουθούν να μειώνονται και ήταν 343 το τελευταίο 24ωρο (2.56% λιγότερες από χθες) – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ, για αύριο Τετάρτη.
  • Πυροβολισμοί απόψε έξω από σούπερ μάρκετ στο Κορωπί – Πληροφορίες για άνδρα που τραυματισθηκε στα πόδια – Είχε προηγηθεί καβγάς του Ρομά θύματος με ομοφύλους τους εντός του καταστήματος
  • Ο πελάτης πιτσαρίας που πυροβόλησε χθες στον αέρα με άσφαιρα ψάχνοντας τον “ντιλιβερά” που του πήγε φαγητό, είπε ότι μετανιώνει, αλλά και ότι «δεν έπρεπε να σημειώσει δίπλα στο κουδούνι μου το “Γ” που σημαίνει ότι είμαι γύφτος και  δεν δίνω πουρμπουάρ».

Διεθνή

  • Νεκρός από πυρά Ρωσόφωνος πολιτοφύλακας σε αυτονομημένο χωριό. Η Ρωσία μεταδίδει ότι εξουδετερώθηκε και βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο – Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι δεν βλέπει καμία αποκλιμάκωση στο Ουκρανικό – Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του. Ο Λαβρόφ εν συνεχεία δήλωσε ότι «η Ρωσία περιμένει από τις ΗΠΑ εγγυήσεις για την ασφάλειά της και ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς και να δοθεί τέλος στην επιθετική ρητορική» – Στις 10:20 μ.μ. ώρα Ελλάδας αναμένεται διάγγελμα από Μπάιντεν.
  • Γαλλικό έντυπο υποστηρίζει ότι ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος του Canard Enchaîné» κατασκόπευε μέχρι το 1967για λογαριασμό της Τσεχοσλοβακίας τόσο για ιδεολογικούς λόγους, όσο και για τα χρήματα που λάμβανε – Ειναι 98 ετών και η όποια δράση του έχει παραγραφεί – Η ιστορία περί κατασκοπείας στηρίζεται σε όσα αναφέρει ο Τσέχος ιστορικός και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Πράγας, Γιαν Κούρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι