Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 12:00 (Τετάρτη 13-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Διεθνή

  • Ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην ανατολική Ουκρανία για τη μάχη του Ντονμπάς –Ουκρανία: Η κεντρική τράπεζα αγόρασε ομόλογα πολέμου 684 εκατ. δολαρίων – Συνελήφθη Ουκρανός επιχειρηματίας και πολιτικός ως φίλος του Πούτιν – Ο Μπάιντεν αναφέρεται σε γενοκτονία εις βάρος των Ουκρανών – Ο Μακρόν τηρεί αποστάσεις και αποφεύγει τη χρήση του όρου, αλλά είναι άγνωστο αν θα αλλάξει στάση μετά τον δεύτερο γύρο, καθώς η Λεπέν με την σχετικά φιλορωσική πολιτική της, καθορίζει και την δική του εκλογική ατζέντα.
  • Πρώην μέτοχοι της εταιρίας Twitter κατέθεσαν αγωγή κατά του Ίλον Μασκ, επειδή καθυστέρησε να δημοσιοποιήσει την αγορά πολλών μετοχών της εταιρείας. Αυτοί κατά συνέπεια υπέστησαν οικονομικές απώλειες από την πρόσφατη αύξηση της τιμής των μετοχών. Ο Μασκ είχε μπει για δύο μέρες και στο ΔΣ του Twitter αλλά τελικά δεν παρέμεινε σε αυτό παρότι είναι μεγαλομέτοχος.
  • Οι Ουκρανοί χαρακτήρισαν χθες ανεπιθύμητο τον πρόεδρο της Γερμανίας αλλά σήμερα κάλεσαν τον Όλαφ Σολτς – Επικοινωνία Ντράγκι με Σολτς για το φυσικό αέριο .

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι