Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Δευτέρα 14-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Το ΥΠΕΞ καλεί τους περίπου 2.000 Έλληνες πολίτες που βρισκονται στην Ουκρανία (όχι τους μονίμους κατοίκους ελληνικής καταγωγής) να αποχωρήσουν – Σύσκεψη για το Ουκρανικό ζήτημα και το φυσικό αέριο στου Μαξίμου – Δυο ομογενείς σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίσθηκαν σοβαρά σε χωριό υπό ουκρανική εποπτεία κοντά στα σύνορα με το αυτονομημένο Ντονέτσκ – Ο ένας ομογενής ήταν πολίτης και ο άλλος υπηρετούσε στην Εθνοφρουρά, ενώ οι δράστες ήταν Ουκρανοί στρατιώτες και έγιναν συλλήψεις – Τα όπλα βγήκαν μετά από καβγά για το λογαριασμό στο καφενείο, ανάμεσα σε δύο παρέες που είχαν αμφότερες καταναλώσει αλκοόλ – Εκτιμάται ότι τα αίτια δεν ήταν πολιτικά, αλλά η ένταση που οδήγησε στους πυροβολισμούς μοιραία μπορεί να τροφοδοτήθηκε από τις εθνοτικές διαμάχες.
  • Οι γονείς των τριών παιδιών που “χάθηκαν”, ο δικηγόρος τους αλλά και ο καρδιολόγος που παρακολουθούσε το ένα από αυτά, συγκρούονται με τον καρδιολόγο που αναφέρθηκε σε “εξωτερική επέμβαση” για το θάνατο της τελευταίας κόρης – Τα περί “εξωτερικής παρέμβασης” έριχναν έμμεσα σκιές υποψίας για τη μητέρα και ο δικηγόρος των γονέων είπε χαρακτηριστικά «γίνονται και λάθη στην ιατρική, ας μην βλέπουμε παντού “Μπάμπη Αναγνωστόπουλο”» – Παιδοκαρδιολόγος και θεράπων της μικρής προσθέτει ότι «κανένας απινιδωτής δεν μπορεί να “δείξει” εξωτερική παρέμβαση, η καρδιά μπορεί να παρουσιάσει βραδυκαρδία από δεκάδες αίτια».
  • Διαμάχη Ιβάν Σαββιδη με το δικηγόρο Αλέξη Κούγια και τον Ευάγγελο Μαρινάκη, με τον πρώτο να καταγγέλλει ότι του επιτίθενται για επιχειρηματικούς λόγους με αφορμή το φόνο του 19χρονου.
  • Παραδόθηκε και ο 12ος νεαρός που ήταν παρών στο φόνο του 19χρονου Άλκη.
  • Καταδίωξη ύποπτου οχήματος με πυροβολισμούς στο Μενίδι – Τραυματίσθηκε αστυνομικός επειδή κατά την καταδίωξη έπεσε σε τοίχο.
  • Άγνωστοι σκότωσαν στο ξύλο 40χρονο, που η σορός του βρέθηκε σε οικόπεδο στο Μενίδι.
  • Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ – Μίλησε για ακρίβεια, εκλογές εσωκομματικά – «Το όραμά μου είναι το κόμμα να γίνει το πιο δημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης».
  • Προσοχή στις ηλεκτρονικές απάτες όπου επιτήδειοι παρουσιάζονται την ημέρα του Βαλεντίνου σε ιστοσελίδες γνωριμιών “αγρεύοντας” μοναχικά άτομα, αλλά και τους κωδικούς τους.
  • Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες 13 μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές – Η κατάληψη του σχολείου τους για το θέμα αυτό, έληξε.

Διεθνή

  • Τέταρτη δόση για τους ηλικιωμένους συνιστούν κι επίσημα οι ειδικοί στη Σουηδία.
  • Επτά νεκροί από έκρηξη και μεγάλη πυρκαγιά σε κατάστημα πώλησης σάντουιτς και φρούτων σε χωριό της νοτιοδυτικής Γαλλίας – Βρέθηκαν γκαζάκια αλλά δεν είναι σαφή τα αίτια της έκρηξης.
  • Προς ελάφρυνση των μέτρων για την πανδημία οδεύει η Γερμανία εντός του Μαρτίου.
  • Επιστρέφει στους Ολυμπιακούς η Καμίλα Βαλίεβα με απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου, επειδή «είναι ανήλικη, ήταν “καθαρή” στους Ολυμπιακούς και η γνωμάτευση για το τεστ του Δεκεμβρίου περί ντοπαρίσματος ανακοινώθηκε την ημέρα που η 15χρονη έπαιρνε το “χρυσό”, δηλαδή δύο μήνες μετά και σε πολύ κακή χρονική σύμπτωση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι