Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Δευτέρα 7-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Σακελλαροπούλου για Χρήστο Σαρτζετάκη: «Αποχαιρετούμε με συγκίνηση έναν άξιο λειτουργό της Δικαιοσύνης» – Επικήδειους εκφώνησαν εκτός της Προέδρου της Δημοκρατίας, και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Θεόδωρος Παναγόπουλος. Η κηδεία έγινε με τιμές αρχηγού κράτους.
  • Ενδεκάχρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στη Λέσβο σε σοβαρή κατάσταση, πάσχοντας σύμφωνα με τους θεράποντες μάλλον από πολυσυστηματικό μεταCovid σύνδρομο και εκτεταμένες φλεγμονές – Είχε νοσήσει πριν από 15 μέρες στη Λέσβο.
  • Mέτρα κατά του χουλιγκανισμού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
  • Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, με θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 έως 10 Mποφόρ, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και με πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και στα βόρεια.
  • «Προσβλητικές και βέβηλες οι εικόνες από την Παναγία Σουμελά», αναφέρει το ΥΠΕΞ εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός ότι δόθηκε η άδεια σε συγκρότημα να παίξει ντίσκο, ενώ η μονή ανοίγει μόνον για προσκυνηματικούς λόγους – Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τη βεβήλωση με το πάρτι στο προαύλιο της Μονής.
  • Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είπε σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τόσο τη στρατιωτικοποίηση όσο και την εγκατάσταση ανθρώπων στα νησιά που κατά την Τουρκία ανήκουν σε “γκρίζες ζώνες”.
  • Διώξεις για ανθρωποκτονία με δόλο και στους 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη που διώκονται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή (για τους δύο φίλους του Άλκη). Ο ένατος, ο 23χρονος, σήμερα απολογείται στην ανακρίτρια. Διαφεύγουν δύο από τους 11 εμπλεκομένους, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός – Κάποιοι από τους οκτώ δείχνουν ως αυτουργό έναν Έλληνα ηλικίας 21 ετών που δεν είχε μητρώο – Ο ιατροδικαστής είχε πει ότι αν το θύμα δεν πέθαινε από αιμορραγικό σοκ θα πέθαινε από τις κακώσεις στην κεφαλή, όμως επειδή πιθανόν άλλοι τον χτύπησαν στο κεφάλι και άλλος του έκοψε την αρτηρία, είναι ασαφές ποιοι διώκονται ως φυσικοί αυτουργοί του φόνου.
  • Πέντε αλλοδαποί βαρυποινίτες απέδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου από τα κρατητήρια των Χανίων, πιθανόν με όχημα-κλούβα που ήδη εντοπίσθηκε.

Διεθνή

  • Επικοινωνία Σόλτενμπεργκ-Ερντογάν για το Ουκρανικό ζήτημα και την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
  • Στη Μόσχα σήμερα ο Μακρόν, αποσκοπώντας σε αποκλιμάκωση.
  • Ιράν: Δύο αδέλφια αποκεφάλισαν την σύζυγο του ενός και έβγαλαν βίντεο περιφέροντας το κεφάλι της. Η άτυχη γυναίκα είχε καταφύγει στην Τουρκία για να γλιτώσει από την κακοποίηση, αλλά ο πατέρας και ο αδελφός της την βρήκαν και την ξανάστειλαν στον εν τέλει δολοφόνο της.
  • Τρινιδάδ και Τομπάγκο: Λιμενικοί άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών – Σκοτώθηκε βρέφος στην αγκαλιά της μητέρας του
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Οτάβα όπου για μια εβδομάδα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Οι συγκεντρώσεις άρχισαν με ένα κομβόι φορτηγατζήδων που αντέδρασαν στον υποχρεωτικό για εκείνους εμβολιασμό, αλλά πήραν γενικότερες διαστάσεις.
  • Στη Μόσχα θα μεταβεί την Πέμπτη η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι