Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Κυριακή 12/12/21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Κακοκαιρία: 55χρονη παιδίατρος πνίγηκε όταν το ΙΧ της παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Σκοτίνα Πιερίας.
  • Πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού: Δεκτά πλέον μόνον με έλεγχο PCR ή μοριακό τεστ τα πιστοποιητικά νοσησης. Όσα εκδόθηκαν με rapid test μέχρι τις 4/12 γίνονται δεκτά κατ΄εξαίρεση, όμως κατά τα άλλα ισχύει και για αυτά η “λήξη” στο τρίμηνο. Από αύριο θεωρούνται ανεμβολίαστοι οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, ενώ έχει παρέλθει επτάμηνο από την δεύτερη. Όσοι την κάνουν, θεωρούνται εμβολιασμένοι από την επομένη ημέρα και όχι μετά από 14 ημέρες όπως ίσχυε για την δεύτερη δόση.
  • Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ – Αφρικής, την Κεντρική Ασία και τη μετεκλογική κατάσταση στη Βενεζουέλα, αλλά υπό το λήμμα “Τρέχουσες Υποθέσεις” θα συζητηθεί και το θέμα των Βαρωσίων.
  • 130.000 άτομα ψήφισαν μέχρι τις 14:00 στο δεύτερο γύρο για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

Διεθνή

  • Εκλογές στη Βενεζουέλα: Το κυβερνών κόμμα κέρδισε 20 από τις 23 πολιτείες. Η συμμετοχή ήταν χαμηλή, στο 41,8%.
  • Τέσσερις νεκροί και πέντε αγνοούμενοι από έκρηξη που οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου σε πολυκατοικία στην επαρχία Ακράγαντα, στη νότια Σικελία, στην πόλη Ραβανούζα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι