Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Κυριακή 13-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Αυτή την ώρα η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν – Προηγουμένως ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το Φανάρι για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
  • Βορειοελλαδίτες “πετάγονται” σε όμορες χώρες για να φουλάρουν σε βενζίνη, αλλά και για να ψωνίσουν φθηνά τρόφιμα, ρούχα και οινοπνευματώδη – “Καταιγίδα” στην παραγωγή, μεταποίηση και στο εμπόριο του κλάδου των τροφίμων.
  • Στις Βρυξέλλες αύριο για το Eurogroup και το Ecofin ο Χρήστος Σταϊκούρας. Θα συζητηθούν τα της εποπτείας της Ελλάδας, ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2023, τα πιθανά πακέτα στήριξης λόγω της ακρίβειας των καυσίμων αλλά και του Ουκρανικού, οι κυρώσεις προς τη Ρωσία, καθώς και η οριζόντια απόφαση όλες οι πολυεθνικές να καταβάλλουν τόκο 15% στις χώρες όπου λειτουργούν.
  • Βυθίστηκε κοντά στην Πάρο σκάφος με περίπου 100 Αφγανούς μετανάστες που φέρονται να είχαν προορισμό την Ιταλία και ήδη οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν σε κέντρα των πλησίον νησιών.

Διεθνή

  • Ρουκέτες έπληξαν στρατιωτική εγκατάσταση την Λβιβ, σχετικά κοντά στα ουκρανικά σύνορα με την Πολωνία. Αναφορές για 35 νεκρούς – Ουκρανοί: «Η Ρωσία τοποθετεί δικό της δήμαρχο στην Μελιτόπολη, έχουν απαχθεί από Ρώσους δήμαρχοι από τρεις πόλεις συνολικά» – Η Ρωσία έχει προελάσει σε Μαριούπολη και Χάρκοβο, επόμενος στόχος θεωρείται η Οδησσός, ενώ το Κίεβο, αν αποκλεισθεί πλήρως, θα έχει τρόφιμα για 15 μέρες.
  • Η Τουρκία ζήτησε τη συνδρομή της Ρωσίας τους για να απομακρύνει τους δικούς της ομογενείς από τη Μαριούπολη.
  • Πύραυλοι έπληξαν την Αρμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν – Προέρχονταν από περιοχή του Ιράν.
  • Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από σφαίρες χθες το βράδυ κοντά τη συνοικία του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένας χιονοπόλεμος εξετράπη σε συμπλοκή.
  • Αστεροειδής έπεσε ή ανεφλέγη στον αέρα στα βόρεια της Ισλανδίας, αλλά ανησυχεί το γεγονός ότι είχε εντοπισθεί από τα αστεροσκοπεία μόλις 2 ώρες προτού πέσει στη Γη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι