Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Κυριακή 13-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Αυτή την ώρα η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν – Προηγουμένως ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το Φανάρι για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
  • Βορειοελλαδίτες “πετάγονται” σε όμορες χώρες για να φουλάρουν σε βενζίνη, αλλά και για να ψωνίσουν φθηνά τρόφιμα, ρούχα και οινοπνευματώδη – “Καταιγίδα” στην παραγωγή, μεταποίηση και στο εμπόριο του κλάδου των τροφίμων.
  • Στις Βρυξέλλες αύριο για το Eurogroup και το Ecofin ο Χρήστος Σταϊκούρας. Θα συζητηθούν τα της εποπτείας της Ελλάδας, ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2023, τα πιθανά πακέτα στήριξης λόγω της ακρίβειας των καυσίμων αλλά και του Ουκρανικού, οι κυρώσεις προς τη Ρωσία, καθώς και η οριζόντια απόφαση όλες οι πολυεθνικές να καταβάλλουν τόκο 15% στις χώρες όπου λειτουργούν.
  • Βυθίστηκε κοντά στην Πάρο σκάφος με περίπου 100 Αφγανούς μετανάστες που φέρονται να είχαν προορισμό την Ιταλία και ήδη οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν σε κέντρα των πλησίον νησιών.

Διεθνή

  • Ρουκέτες έπληξαν στρατιωτική εγκατάσταση την Λβιβ, σχετικά κοντά στα ουκρανικά σύνορα με την Πολωνία. Αναφορές για 35 νεκρούς – Ουκρανοί: «Η Ρωσία τοποθετεί δικό της δήμαρχο στην Μελιτόπολη, έχουν απαχθεί από Ρώσους δήμαρχοι από τρεις πόλεις συνολικά» – Η Ρωσία έχει προελάσει σε Μαριούπολη και Χάρκοβο, επόμενος στόχος θεωρείται η Οδησσός, ενώ το Κίεβο, αν αποκλεισθεί πλήρως, θα έχει τρόφιμα για 15 μέρες.
  • Η Τουρκία ζήτησε τη συνδρομή της Ρωσίας τους για να απομακρύνει τους δικούς της ομογενείς από τη Μαριούπολη.
  • Πύραυλοι έπληξαν την Αρμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν – Προέρχονταν από περιοχή του Ιράν.
  • Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από σφαίρες χθες το βράδυ κοντά τη συνοικία του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένας χιονοπόλεμος εξετράπη σε συμπλοκή.
  • Αστεροειδής έπεσε ή ανεφλέγη στον αέρα στα βόρεια της Ισλανδίας, αλλά ανησυχεί το γεγονός ότι είχε εντοπισθεί από τα αστεροσκοπεία μόλις 2 ώρες προτού πέσει στη Γη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version