Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Παρασκευή 1-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Προκαλεί η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας παράνομες τις επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας στα ελληνικά νησιά και την Ελλάδα για 423 παραβιάσεις – Τσαβούσογλου: Συμβατό με το διεθνές δίκαιο το άνοιγμα στα Βαρώσια.
  • Νίκος Δένδιας: «Πιστεύω ότι όταν συνομίλησα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, δεν γνώριζε τα σχέδια του Πούτιν».
  • Στο 7,5% από 5,9% το Φλεβάρη, εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός της ΕΕ τον Μάρτιο, με την ενέργεια στο 44% – 8% στην Ελλάδα από 5,7% το Φλεβάρη και 2,8% τον Οκτώβρη – Χαμηλότερο πληθωρισμό έχουν η Γερμανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία. Γαλλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πορτογαλία και Σλοβενία – Μητσοτάκης προς Σακελλαροπούλου: «Ο χειρότερος πληθωρισμός εδώ και 40 χρόνια, μας περιμένει παρατεταμένη αστάθεια».
  • Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταγγέλλει ότι την έδειραν αστυνομικοί και την έβρισαν για να ομολογήσει και τίθεται θέμα εξέτασής της από ιατροδικαστή, καθώς έδειξε στην μητέρα της τις μελανιές – Εννέα απόπειρες κατά του παιδιού αναφέρουν αστυνομικοί ανώνυμα, χωρίς όμως να δίνουν άλλα στοιχεία –  Κατά πληροφορίες ο σύζυγος της συλληφθείσας μεταβαίνει στην Αθήνα, όμως δεν θέλει να συναντήσει στη σύζυγό του, που του τηλεφώνησε από τα κρατητήρια – Η ίδια υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της έμεινε άνεργος και ότι ο ίδιος φοβάται πως θα βρεθεί κατηγορούμενος επειδή την είχε υπερασπιστεί.
  • Υπουργός Υγείας: Εξετάζεται να μη χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες – Θα αλλάξει η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για όσους έκαναν δύο δόσεις. Όσοι έκαναν τρεις δόσεις έχουν πιστοποιητικό, “χωρίς ημερομηνία λήξης” προς το παρόν.
  • Ξεκίνησε η δίκη Φιλιππίδη και η δίκη Λιγνάδη
  • Θετικός στον κορονοϊό ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης, που έγραψε στα social media ότι «όλα θα πάνε καλά». Είναι 84 ετών.

Διεθνή

  • Πρόοδο διαπιστώνει στις διαπραγματεύσεις ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ το ίδιο δηλώνει και η ουκρανική πλευρά. Ο Λαβρόφ είπε συγκεκριμένα ότι «το Κίεβο φάνηκε να δείχνει πολύ περισσότερη κατανόηση σε ό,τι αφορά στην Κριμαία και στο Ντονμπάς, αλλά και στην ανάγκη να διατηρήσει ουδέτερο καθεστώς».
  • Ο πρώην πρόεδρος και επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι όσον αφορά τις “μη φιλικές χώρες” «όλα τα τρόφιμα που εξάγει η χώρα, μεταξύ των οποίων σιτάρι και ηλιέλαιο, θα ακολουθήσουν το μοντέλο του φυσικού αερίου ως προς τις πληρωμές σε ρούβλια» – Πούτιν: «Η περίοδος συνεργασίας μας με τη Δύση, έχει τελειώσει. Δεν θα θυσιάσει η Ρωσία τα δικά της εθνικά συμφέροντα»
  • Εκλογές την Κυριακή στην Ουγγαρία. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Όρμπαν, που βρίσκεται από 12ετίας στην εξουσία.
  • Σερβία: Οκτώ νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι