Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Παρασκευή 1-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Προκαλεί η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας παράνομες τις επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας στα ελληνικά νησιά και την Ελλάδα για 423 παραβιάσεις – Τσαβούσογλου: Συμβατό με το διεθνές δίκαιο το άνοιγμα στα Βαρώσια.
  • Νίκος Δένδιας: «Πιστεύω ότι όταν συνομίλησα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, δεν γνώριζε τα σχέδια του Πούτιν».
  • Στο 7,5% από 5,9% το Φλεβάρη, εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός της ΕΕ τον Μάρτιο, με την ενέργεια στο 44% – 8% στην Ελλάδα από 5,7% το Φλεβάρη και 2,8% τον Οκτώβρη – Χαμηλότερο πληθωρισμό έχουν η Γερμανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία. Γαλλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πορτογαλία και Σλοβενία – Μητσοτάκης προς Σακελλαροπούλου: «Ο χειρότερος πληθωρισμός εδώ και 40 χρόνια, μας περιμένει παρατεταμένη αστάθεια».
  • Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταγγέλλει ότι την έδειραν αστυνομικοί και την έβρισαν για να ομολογήσει και τίθεται θέμα εξέτασής της από ιατροδικαστή, καθώς έδειξε στην μητέρα της τις μελανιές – Εννέα απόπειρες κατά του παιδιού αναφέρουν αστυνομικοί ανώνυμα, χωρίς όμως να δίνουν άλλα στοιχεία –  Κατά πληροφορίες ο σύζυγος της συλληφθείσας μεταβαίνει στην Αθήνα, όμως δεν θέλει να συναντήσει στη σύζυγό του, που του τηλεφώνησε από τα κρατητήρια – Η ίδια υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της έμεινε άνεργος και ότι ο ίδιος φοβάται πως θα βρεθεί κατηγορούμενος επειδή την είχε υπερασπιστεί.
  • Υπουργός Υγείας: Εξετάζεται να μη χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες – Θα αλλάξει η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για όσους έκαναν δύο δόσεις. Όσοι έκαναν τρεις δόσεις έχουν πιστοποιητικό, “χωρίς ημερομηνία λήξης” προς το παρόν.
  • Ξεκίνησε η δίκη Φιλιππίδη και η δίκη Λιγνάδη
  • Θετικός στον κορονοϊό ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης, που έγραψε στα social media ότι «όλα θα πάνε καλά». Είναι 84 ετών.

Διεθνή

  • Πρόοδο διαπιστώνει στις διαπραγματεύσεις ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ το ίδιο δηλώνει και η ουκρανική πλευρά. Ο Λαβρόφ είπε συγκεκριμένα ότι «το Κίεβο φάνηκε να δείχνει πολύ περισσότερη κατανόηση σε ό,τι αφορά στην Κριμαία και στο Ντονμπάς, αλλά και στην ανάγκη να διατηρήσει ουδέτερο καθεστώς».
  • Ο πρώην πρόεδρος και επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι όσον αφορά τις “μη φιλικές χώρες” «όλα τα τρόφιμα που εξάγει η χώρα, μεταξύ των οποίων σιτάρι και ηλιέλαιο, θα ακολουθήσουν το μοντέλο του φυσικού αερίου ως προς τις πληρωμές σε ρούβλια» – Πούτιν: «Η περίοδος συνεργασίας μας με τη Δύση, έχει τελειώσει. Δεν θα θυσιάσει η Ρωσία τα δικά της εθνικά συμφέροντα»
  • Εκλογές την Κυριακή στην Ουγγαρία. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Όρμπαν, που βρίσκεται από 12ετίας στην εξουσία.
  • Σερβία: Οκτώ νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version