Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Παρασκευή 18-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέψευσε ότι αποστέλλονται στην Ουκρανία S-300 που κανονικά προορίζονται για την άμυνα των νησιών μας  – O κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις τουρκικές δηλώσεις για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
  • Διαψεύδει ως fake news το ΥΠΕΞ ότι ο πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης είναι όμηρος ή αιχμάλωτος.
  • Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την ανέγερση γηπέδου σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Ξάνθη. Και ελληνικά κόμματα τάχθηκαν υπέρ της αποκατάστασης του νεκροταφείου, ενώ ο δήμαρχος επιμένει ότι ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και έναν αιώνα.
  • Ο 60χρονος που σκότωσε την τετραμελή αλβανική οικογένεια στην Ανδραβίδα ερευνάται αν ενέχεται στην ανεξιχνίαστη δολοφονία ζευγαριού το 1992 και στην εξαφάνιση δύο μεταναστών με τους οποίους είχε διαπληκτισθεί το 2019.
  • Κλειστό θα είναι το κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή λόγω του 10 Ημιμαραθώνιου της Αθήνας.

Διεθνή

  • Κρίσιμη επικοινωνία σήμερα προέδρου Κίνας και ΗΠΑ, καθώς οι δεύτερες απειλούν ανοιχτά για επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της πρώτης σε περίπτωση περαιτέρω υποστήριξης της Κίνας προς τη Ρωσία.
  • Μεταξύ των απαιτήσεων της ρωσικής πλευράς, είναι να ενωθούν το Ντονμπάς με την Κριμαία, η Ουκρανία να είναι στρατιωτικά ουδέτερη και να μην διώκεται η ρωσική γλώσσα – Μετά τους χαρακτηρισμούς του Μπάιντεν για τον Πούτιν, ότι είναι «εγκληματίας πολέμου και δικτάτορας», π εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι ο αμερικανικός πρόεδρος «ξεστόμισε ύβρεις επειδή είναι εκνευρισμένος, κουρασμένος και τον τελευταίο καιρό ξεχνάει πολλά, οπότε δεν θα δώσουμε συνέχεια».
  • Συνελήφθη ο Μπόικο Μπορίσοφ, πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από το 2009 έως το 2021 με διάλειμμα ενός έτους (το 2013) με την κατηγορία της κατάχρησης κοινοτικών κονδυλίων. Επίσης συνελήφθησαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, η πρώην πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής Μέντα Στογιάνοβα και μια σύμβουλος του Μπορίσοφ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx