Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Παρασκευή 25-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Απεβίωσε ο Δημήτρης Τσοβόλας, μετά από μάχη με τον καρκίνο.
  • Συνάντηση πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας για το Ουκρανικό – Η Βουλή θα ενημερωθεί την Τρίτη – «Είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής που θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και το τίμημα θα είναι υψηλό. Είμαστε έτοιμοι για τις αναταράξεις», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ρωσική πρεσβεία και του ΚΚΕ για πορεία σε αμερικανική και ρωσική – Σε διαρκή επαφή με τους ομογενείς τα προξενεία στην Οδησσό και στη Μαριούπολη.
  • «Χωρίς διαταραχές συνεχίζεται η τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο, ενώ τα εγχώρια αποθέματα (λιγνίτες, υδροηλεκτρικά, ηλεκτροπαραγωγή με ντήζελ, αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα) μπορούν να καλύψουν την ζήτηση αν χρειαστεί», εκτιμά το υπουργέιο Ενέργειας – «Θα συνεχιστεί η στήριξη των νοικοκυριών από την εκτίναξη των τιμών λόγω του Ουκρανικού», υπόσχεται η κυβέρνηση, που ελπίζει ότι θα ληφθούν από την ΕΕ έκτακτα μέτρα στήριξης των κρατών-μελών.
  • Με τους πρωθυπουργούς των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου συναντήθηκε ο γιος του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, Αλεξάντερ.
  • Κηδεύεται στις 4μ.μ. η άτυχη μάνα που κάηκε στο σπίτι της με τα δύο ανήλικα παιδιά της, από σόμπα, στη Θεσσαλονίκη.
  • Χαλάει ο καιρός από απόψε και προβλέπονται καταιγίδες μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ κατά τόπους και για την Τρίτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για το νέο κύμα κακοκαιρίας “Bianca”

Διεθνή

  • Προελαύνουν στο Κίεβο οι Ρώσοι – Ο Ζελένσκι ζητεί διαπραγματεύσεις, αποδεχόμενος το καθεστώς ουδετερότητας της χώρας του – Λαβρόφ: «Θα δεχτούμε διαπραγματεύσεις μόλις ο ουκρανικός στρατός παραδοθεί. Δεν ειναι δημοκρατική η σημερινή κυβέρνηση της Ουκρανίας» – Ο Πούτιν είπε στον Κινέζο Πρόεδρο ότι είναι έτοιμος για διαπραγματεύσειςΚίνα: «Κατανοούμε τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας» – «Σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή ιστορία», χαρακτήρισε η πρώην Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τις εξελίξεις στην Ουκρανία – Περίπου 10.000 Ουκρανοί έχουν καταφύγει στη Ρουμανία – Κατελήφθη από τους Ρώσους ο αγωγός νερού προς την Κριμαία, τον οποίο οι Ουκρανοί συχνά έκλειναν.
  • Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί εδώ και καιρό να πείσει την Άγκυρα για αποστολή ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο οι άτυπες συνομιλίες μέχρι τώρα δεν έχουν ευοδωθεί – Μισόλογα από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας για το αν θα κλείσει τα Στενά των Δαρδανελλίων ή όχι. «Δεν είμαστε σε πόλεμο ως χώρα, οι ειδικοί μελετούν το θέμα και θα εφαρμόσουμε ό,τι επιτάσσει η Συνθήκη του Μοντρέ».
  • Ντράγκι: «Δεν μπόρεσα να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον Ζελένσκι»– Ζελένσκι:«Την επομενη φορά θα αλλάξω την ώρα της εισβολής για να βολεύει τον Ντράγκι»!
  • Στο Παρίσι και όχι στη Ρωσία θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι