Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Παρασκευή 25-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι συμφώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσουν σε συνομιλίες “χωρίς μεσάζοντες“.
  • Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση με πτήσεις Rafale φέτος – Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών – Η εντυπωσιακή γαλανόλευκη στο κτήριο της ΕΛΑΣ – Μήνυμα Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου: «Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας για την προώθηση της ειρήνης σε Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα».
  • Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Η Υπεραγία Θεοτόκος να προστατεύει τους Ουκρανούς αδερφούς μας και τους ομογενείς μας, όπως προστάτευσε τους ήρωες του ‘21»Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Θεομήτωρ να τερματίσει τον αποτρόπαιο πόλεμο στην Ουκρανία» και «η ειρήνη είναι σήμερα βαθύτατα τραυματισμένη στη μαρτυρική Ουκρανική γη»
  • Κουτσούμπας για 25η Μαρτίου: «Η “σωστή πλευρά της ιστορίας” είναι αυτή που κινεί τον τροχό της κοινωνικής εξέλιξης προς τα μπρος»– ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο οδικός χάρτης της μνήμης» – ΚΙΝΑΛ: «Σήμερα η ενεργειακή κρίση, το κύμα ανατιμήσεων και η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία τοποθετούν αδιαπραγμάτευτα στο κέντρο της πολιτικής μας τη μείωση των ανισοτήτων» – Δένδιας: «Εορτάζουμε με τη σκέψη μας στον ελληνισμό της Μαριούπολης».
  • Πρόσκληση Μητσοτάκη στο Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή – Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 10% λόγω των κυρώσεων – Στη Σύνοδο της ΕΕ ζήτησε να μπει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου – Μήνυση θα καταθέσουν οι διοργανωτές αντιπολεμικής συναυλίας για την ανάρτηση πρώην βουλευτή του “Ποταμιού” που παραποίησε την αφίσα με αγκυλωτούς σταυρούς θεωρώντας την οργάνωση “φιλορωσική”.
  • Μεθαύριο, Κυριακή, 27 Μαρτίου, στις 03:00 τα χαράματα, οι δείκτες θα πρέπει να γυρίσουν στις 04:00 για την θερινή ώρα.

Διεθνή

  • Χάρτης με τις σημερινές θέσεις ρωσικών και ουκρανικών στρατευμάτων – Αμερικανικό αέριο στην ΕΕ –  Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να προμηθεύσουν το 10% των αναγκών της ΕΕ – 300 νεκροί σε θέατρο της Μαριούπολης, λένε οι Ουκρανοί – Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι ουσιαστικά έχουν χάσει τον πόλεμο και ότι οι Ουκρανοί ανακαταλαμβάνουν εδάφη – Λαβρόφ: «Εχουν κηρίξει έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας».
  • Οργή στο Κρεμλίνο από τις απειλές Μπάιντεν και τους ισχυρισμούς Αμερικανών και Βρετανών για χημικά όπλα – Ιταλοί, Γερμανοί και Πολωνοί αρνούνται να πληρώσουν το φυσικό αέριό τους σε ρούβλια, πράγμα που ζητεί η Ρωσία από τις “μη φιλικές χώρες”.
  • Διαμαρτύρεται το Βέλγιο επειδή εισάγει ρωσικά διαμάντια και τονίζει ότι μόνον οι εξαγωγές απαγορεύθηκαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι