Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Πέμπτη 24-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Πρόστιμο και σε δεύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια – Το υπουργείο δεν ανακοινώνει την επωνυμία – Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να μην αποθηκεύουν τρόφιμα «γιατί υπάρχει επάρκεια και ότι θα ρυθμιστεί και το πρόβλημα των τιμών» – Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα για την εφοδιαστική αλυσίδα – Τσίπρας: «Ο κόσμος πληρώνει 1,5 δισ. την ακρίβεια πέντε μήνες τώρα και ο Μητσοτάκης τώρα ανακάλυψε τα υπερκέρδη».
  • Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχε λάβει απόφαση για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού – Εδώ και μια εβδομάδα “ακούγεται” ότι ζητήθηκε επ’ αυτού η γνώμη της Επιτροπής των Ειδικών και ότι σημειώθηκαν αντιδράσεις.
  • Στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού μεταφέρθηκε για την ασφάλειά του ο δράστης του τετραπλού φόνου της Ανδραβίδας, καθώς στις φυλακές υπάρχει ένας άγραφος “νόμος” για όσους σκοτώνουν ή βιάζουν παιδιά.
  • Πάτρα: Για τον θάνατο των τριών κοριτσιών σε τρία άτομα στρέφεται η Ασφάλεια σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”

Διεθνή

  • Φλέγεται ρωσικό αρματαγωγό πλοίο στο Μπέρντιανσκ, σε λιμάνι της Αζοφικής που φέρεται να ελέγχεται από τους Ρώσους – Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι «η Ρωσία καλεί εφέδρους λόγω των απρόσμενων μεγάλων απωλειών της» – Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ εκφράζοντας φόβους ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και δηλώνοντας ότι θα ενισχύσει και άλλο την ανατολική πτέρυγά του.
  • Κρίσιμη η διήμερη Σύνοδος της ΕΕ – με την παρουσία του Μπάιντεν – Η Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται κανονικά η προμήθεια φυσικού αερίου στην ΕΕ. Στη Σύνοδο θα αποφασιστεί πώς θα παρακαμφθεί το πρόβλημα ότι η Ρωσία ζητεί από τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις να πληρώσουν το αέριο σε ρούβλια.
  • Τουρκία: «Να μας δοθούν τα F35 και οι Patriot χωρίς όρους», ως απάντηση στην πρόταση των Αμερικανών να δοθούν αυτά στην Τουρκια εφ΄όσον δώσει τους S400  στην Ουκρανία.
  • Πύραυλο που έπεσε στην ιαπωνική ΑΟΖ εκτόξευσε η Βόρειος Κορέα.
  • Ο Πάπας είχε πει στον πρώτο του έρωτα ότι αν δεν τον παντρευόταν, θα γινόταν ιερέας.
  • Η Ρωσία μπλοκάρει τα google news για παραπληροφόρηση, καθώς ανεβάζουν ειδήσεις μόνον από αντιπολιτευόμενα μέσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι