Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Πέμπτη 3-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Δηλώσεις από όλο τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη  – Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Βουλή
  • Για ανθρωποκτονία από πρόθεση και με δόλο κατηγορείται ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής χούλιγκαν για το φόνο του 19χρονου φοιτητή, οπαδού του Άρη. Ο ίδιος αρνείται ότι ήταν ο φυσικός αυτουργός – Τακτοποιήθηκαν οι συνεργοί του – Πήραν εξιτήριο τα δύο αγόρια που είχαν τραυματισθεί και ήταν στη συντροφιά του θύματος.
  • Αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, δείχνει περίπου 55.000 ενεργά κρούσματα.
  • Γέμισαν χαλάζι Σαντορίνη και Πάρος – Προβλήματα στην ακτοπλοΐα λόγω των ισχυρών ανέμων.
  • Εν λειτουργία πλέον η πλατφόρμα για το “άυλο συναινετικό διαζύγιο με ένα κλικ”
  • Στο Μουσικό Σχολείο του Ιλίου, ένα αγόρι πήγε στο μάθημα με φούστα και τον επέπληξε ο καθηγητής, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν πολλά παιδιά και πλέον αρκετά αγόρια πηγαίνουν στο σχολείο με φορέματα και τα κορίτσια, αντίστοιχα, με παντελόνια.

Διεθνή

  • Σε μικροσυσκευές εκπομπής υπερήχων αποδίδουν το σύνδρομο της Αβάνας ειδικοί των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αν και η CIA είχε διαψεύσει πρόσφατα την θεωρία αυτή. Οι Κουβανοί θεωρούν «αντιεπιστημονικές υστερίες» τα όσα λέγονται για περίεργα συμπτώματα σε περίπου 1.000 Αμερικανούς αλλά και Καναδούς διπλωμάτες σε πολλές πρεσβείες. Το “σύνδρομο” πρωτοκαταγράφηκε στην Αβάνα.
  • Οι Ουκρανοί αποδίδουν την οικονομική κρίση της χώρας τους στο ότι οι επενδυτές φεύγουν από το φόβο ρωσικής εισβολής – Εν εξελίξει η άσκηση των Ρώσων στη Λευκορωσία.
  • Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα ο Ερντογάν, που δηλώνει ότι θέλει να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
  • Ειδικές δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ διεξήγαγαν νωρίτερα σήμερα αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Η αποστολή ήταν επιτυχής» και «δεν υπήρξαν απώλειες» στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, διαβεβαίωσε ο Τζον Κέρμπι σε ανακοίνωση Τύπου που διένειμε.
  • Αμερικανική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, για τη σύλληψη ηγέτη των τζιχαντιστών που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Ντόπιοι δημοσιογράφοι αναφέρονται σε 12 νεκρούς, μεταξύ των οποίων όμως και γυναίκες και παιδιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι