Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Σάββατο 12-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Tα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην είσοδο του αμερικανικού αεροπλανοφόρου “Χάρι Τρούμαν” στο Ιόνιο και στο γεγονός ότι παραμένει στη Μεσόγειο. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρονται και στο γαλλικό “Σαρλ ντε Γκολ”,  στον οπλισμό και τις δυνατότητές του, καθώς και στα πτητικά μέσα που μεταφέρει.
  • Σε ασφυκτικό κλοιό η Μαριούπολη, ο οποίος είναι υπ’ αριθμόν ένα στόχος για τους Ρώσους, όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας – 7.977 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν έρθει στην Ελλάδα μέχρι στιγμής
  • Αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με την κακοκαιρία Φίλιππος, που θα φέρει σύμφωνα με την ΕΜΥ χιόνια και στην Αθήνα. Διακόπηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στην Αττική Οδό, την Περιφερειακή Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω. Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συνιστά να γίνονται μόνον απαραίτητες μετακινήσεις. – Επιδείνωση αναμένεται σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, στην Αττική κυρίως στα βόρεια, στη Μαγνησία και στις Σποράδες καθώς και στην κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο. – Οι οδηγοί πρέπει να έχουν αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετούν, τονίζει το υπουργείο. – Ακυρώθηκαν τα δρομολόγια των τρένων Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Αθήνα-Χαλκίδα.
  • Θα επιδοτείται η βενζίνη στους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά όχι στα μεσαία νοικοκυριά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καθώς ο προϋπολογισμός δεν αντέχει οριζόντια μείωση του φόρου στα καύσιμα – ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει η κυβέρνηση να βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια στα καύσιμα».
  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν «γίνεται με αυτοπεποίθηση επειδή το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα έχει ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι θέσεις της χώρας ταυτίζονται με το Διεθνές Δίκαιο.  Όμως υπάρχει και η άλλη άποψη.
  • Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ για συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα
  • Πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στα τρία παιδιά της Πάτρας και τους γονείς τους, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο σύζυγος ήθελε να χωρίσουν και το διαζύγιο ανεβάλλετο κάθε φορά, επειδή σημειωνόταν θάνατος ή ασθένεια κάποιου από τα παιδιά τους.
  • Βόλος: 33χρονη Λαρισσαία δάγκωσε τον 35χρονο πρώην σύζυγό της όταν τον είδε με τη νέα του σύντροφο. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών με αναστολή.

Διεθνή

  • Συνάντηση Μεβλούτ Τσαβούσγλου με τον Αρμένιο ομόλόγό του.
  • Επίθεση στο τέμενος Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς στη Μαριούπολη καταγγέλλουν οι Ουκρανοί τονίζοντας ότι μέσα είχαν βρει καταφύγιο και Τούρκοι – Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται στο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά ότι ερευνούν για τους υπαίτιους στην έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στο Βορονέζι που είχε ως αποτέλεσμα δύο θανάτους, ενός 30χρονου και ενός υπερήλικα, όπως αναφέρει το Interfax. – Έχουν επισης ανακοινώσεις για την προέλαση των δυνάμεών τους και αναφέρονται στις κοινές ασκήσεις Γεωργίας με ΝΑΤΟ, καθώς και στις γερμανικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ στη Βαλτική.
  • Διαψεύδουν οι Ουκρανοί ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συμβούλεψε τον Ζελένσκι να παραδοθεί. Η αρχική πληροφορία πάντως είχε προέλθει από πολιτικό της Ουκρανίας.
  • Περισσότεροι από 213.000 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και 50.000 παιδιά έφτασαν στη Ρωσία από την περιοχή του Ντονμπάς και την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων, σύμφωνα με το TASS.
  • Ηλικιωμένος οδηγός έχασε το έλεγχο του ΙΧ του στην Ουάσιγκτον και έπεσε σε τραπεζοκαθίσματα ελληνικού εστιατορίου, σκοτώνοντας δύο γυναίκες (πιθανόν ομογενείς) και τραυματίζοντας άλλα επτά άτομα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx