Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Σάββατο 2-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Nίκος Παπαθανάσης: «H μείωση του ΦΠΑ ίσως δεν φτάσει στους καταναλωτές, οπότε είναι καλύτερα τα στοχευμένα μέτρα που στηρίζουν τους ευάλωτους».
  • Τα νεότερα από την Μαριούπολη – Νέες προσπάθειες από τον Ερυθρό Σταυρό
  • Σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο το πρώτο ελληνικό drone, που υλοποιείται με τη σύμπραξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΑΒ. Θα μπορεί να επιτύχει την κάθετη απο/προσγείωση με συστήματα που δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στον χώρο των drones.
  • Διερευνάται πώς βρέθηκαν άλλες δύο αναισθητικές ουσίες στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας – Η μητέρα είπε στο συνήγορο ότι “παλεύει μόνη της”, ενώ η ίδια αλλά και συγγενείς της αφήνουν αιχμές και για τον πατέρα ή και ερευνάται γιατί ο Δασκαλάκης φέρεται να είχε μεσολαβήσει για την πώληση ακινήτου της σπιτονοικοκυράς τους – Η κατηγορουμένη έψαχνε μπράβο για να δείρει τον σύζυγό της και να τον αναγκάσει να επιστρέψει στην Πάτρα, κοντά της, όταν εκείνος αγανακτισμένος είχε φύγει για την Αθήνα – Ποια θεωρεί η αστυνομία λάθη της Πισπιρίγκου.
  • Η Όμικρον μολύνει οκταπλάσια παιδιά κάτω των πέντε ετών σε σχέση με τη Δέλτα, αλλά τα περιστατικά βαριάς Covid-19 στα μικρά παιδιά είναι λιγότερο συχνά όταν προσβάλλονται από Όμικρον παρά από Δέλτα.
  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλάζει το όνομα του ΚΙΝΑΛ με εσωκομματικό δημοψήφισμα στις 8 Μαΐου.

Διεθνή

  • Η Γερμανία επιδιώκει να αγοράσει ισραηλινό ή αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας – «Η Γερμανία δεν πρέπει να γίνει στόχος επίθεσης της Ρωσίας, σε ό,τι κάνουμε, είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος – Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις μετέφεραν αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Λιθουανία για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.
  • Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται έναντι των ρωσικών κοντά στο Κίεβο σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών – Reuters: “Η ανάκαμψη του ρουβλίου δεν είναι τόσο αληθινή όσο φαίνεται”– Η Κίνα διαβεβαιώνει πως δεν παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. «Θα επιδιώξουμε την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά με τους δικούς μας όρους», δηλώνει το Πεκίνο – Συνελήφθη έφεδρος Ουκρανός υποστράτηγος που προσπάθησε να εγκαταλείψει την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε προδότες δύο ταξιάρχους και τους καθαίρεσε.
  • Η Standar&Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας σε τοπικό νόμισμα
  • Σρι Λάνκα: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις διαδηλώσεις για τον πληθωρισμό. Τώρα ο πρόεδρος αποκτά σαρωτικές εξουσίες και μπορεί να αναστείλει ακόμη και νόμους.
  • Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές αύριο, Κυριακή, σε Σερβία και Ουγγαρία. Αναμένεται να επανεκλεγούν Βούτσιτς και Ορμπάν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι