Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Σάββατο 26-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Κίνδυνος για τη ναυσιπλοΐα και την αλιεία πιθανόν και στη Μεσόγειο από τις δύο τύπων 420 ουκρανικές νάρκες που φέρονται να “λύθηκαν” εξαιτίας θαλασσοταραχής προ δεκαημέρου, παρότι διαψεύδει η Ουκρανία – Τούρκοι ψαράδες ειδοποίησαν ότι είδαν κάτι που μοιάζει με νάρκη στο Βόσπορο σήμερα – Νάρκη εντοπίστηκε και στην Κάρυστο, αλλά εκτιμάται ότι είναι από τον Β΄ Παγκόσμιο.
  • Κοινή επιχείριση Γαλλίας, Ελλάδας και Τουρκίας για τους αμάχους της Μαριούπολης προτείνει ο Μακρόν, που σήμερα μίλησε και με τον δήμαρχο της πολιορκημένης πόλης για επιλογές απομάκρυνσης πολιτών – Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ασπίδα και δεν τους αφήνουν να διέλθουν, οι δε Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους ότι σκοτώνουν αμάχους.
  • Πότε θα μιλήσει ο Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή.
  • Σε μια εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα – Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Θα υπάρξει οριζόντια ενίσχυση όσο διαρκεί η κρίση» – Τι επιδόματα προβλέπονται μέχρι στιγμής για την ακρίβεια και σε ποιους  – Τσίπρας για μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση έχει “ρεύμα”, αλλά στα καρτέλ, ανεπαρκής και στην Σύνοδο ο Μητσοτάκης» – ΚΙΝΑΛ: «Ισπανία και Πορτογαλία πέτυχαν να εξαιρεθούν και πλέον έχουν τη δυνατότητα να λάβουν έκτακτα εθνικά μέτρα. Γιατί δεν αξιοποιήθηκε ως επιχείρημα η χαμηλή ενεργειακή διασυνδεσιμότητα της χώρας μας για να τύχει και η Ελλάδα αντίστοιχης ευνοϊκής ρύθμισης;»
  • Αλλαγή ώρας απόψε. Στις 03:00 τα ρολόγια πρέπει να γυρίσουν στις 04:00 για τη θερινή ώρα.
  • Η Άννα Κορακάκη είναι φορέας κορονοϊού και δεν μπορεί να συμμετάσχει στο αγώνισμα στη Νορβηγία.
  • Θάνατος τριών παιδιών: Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης θεωρεί ότι «από τους μάρτυρες θα φανεί αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στον παθολογικό θάνατο ή από αμέλεια ή με πρόθεση εγκληματικής ενέργειας. Θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά πορίσματα και την προανάκριση, εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει και πει “εγώ το έκανα”».

Διεθνή

  • Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας “εξαφανίστηκε” για δύο εβδομάδες επειδή έπαθε έμφραγμα μετά από επίπληξη του Πούτιν – Επανεμφανίσθηκε σε τηλεδιάσκεψη με τον Πούτιν στις 24 Μαρτίου.
  • Η Ρωσία θα προχωρήσει σε στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχή αμφισβητουμενων νησιών μετά τις κυρώσεις που της επέβαλε η Ιαπωνία – Προ εβδομάδος διακόπηκαν και οι συνομιλίες που είχαν οι δύο χώρες για να αρθεί το εμπόλεμο μεταξύ τους. Αυτό δεν είχε αρθεί γιατί η Ιαπωνία διεκδικεί 4 από τα 56 νησιά των Κουριλών Νήσων στην Οχοτσκική θάλασσα. Τα 4 νησιά είχαν καταληφθεί από τους Σοβιετικούς μετά τον Β΄ Παγκόσμιο και την ήττα της Ιαπωνίας.
  • Εκλογές σήμερα στην Μάλτα όπου αναμένεται να έρθει πάλι πρώτο το Εργατικό Κόμμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι