Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Τετάρτη 2-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Απομακρύνθηκαν από την Μαριούπολη Έλληνες και ομογενείς με ελληνικά διαβατήρια με αυτοκινητοπομπή που έχει τελικό προορισμό την Ρουμανία, σε ένα δύσκολο ταξίδι άνω των 1.000 χιλιομέτρων – Οι Ρώσοι πρότειναν αναχώρηση προς ανατολάς για ρωσικά λιμάνια αλλά η Ελλάδα αποφάσισε να κινηθεί μέσω Ουκρανίας.
  • Παγώνουν οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων στην χώρα – Η τιμή του φυσικού αερίου φτάνει τα 194 ευρώ/ μεγαβατώρα και στα 110 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου, σημειώνοντας αύξηση 7%, καθώς συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του αργού – Στο 6,3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Φεβρουάριο στο 5,8% στην Ευροζώνη (μέσος όρος) – Υπό εξέταση το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ που θα χορηγείτο στους ιδιαίτερα ευάλωτους λόγω της ακρίβειας. Πλέον στην εξίσωση μπαίνουν οι γενικότερες συνέπειες του πολέμου.
  • Η Ρωσία καταργεί τα τουριστικά πακέτα προς χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις, άρα και προς την Ελλάδα.
  • Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
  • Εξακολουθούν να μην έχουν ανευρεθεί οι σοροί τριών οδηγών στο ιταλικό φέρι, όπου η προσπάθεια να ανοίξει ο καταπέλτης αναζωπύρωσε τη φωτιά και ξανάρχισε η προσπάθεια κατάσβεσής της από χθες.

Διεθνή

  • Χάρτης των εδαφών που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους σύμφωνα με τους Αμερικανούς, όμως δείχνουν τους Ρώσους πιο μακριά από το Κίεβο από όσο πράγματι είναι – Xάρτης που δίνουν οι Ρώσοι – Καταλήφθηκε η Χερσώνα, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διαψεύδει ο δήμαρχος – Προς Μαριούπολη στοχεύουν τώρα οι ρωσικές δυνάμεις
  • Μόσχα: «Η Ουκρανία χρονοτριβεί στις διαπραγματεύσεις κατ΄εντολήν της Ουάσιγκτον» – Στον αέρα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών που κανονικά θα άρχιζε σήμερα το μεσημέρι – Ουκρανία: «Να σταματήσουν τις επιθέσεις για να μιλήσουμε» – Ίσως ξεκινήσουν το βράδυ οι συνομιλίες, δήλωσε πριν από λίγο σύμβουλος του Ζελένσκι.
  • Λαβρόφ: «Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να εκπροσωπεί όλες τις εθνικότητες στην χώρα. Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει πυρηνικά στην Ουκρανία. Ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός».
  • Ουρές στα ρωσικά ΑΤΜ των τραπεζών –Οι Ιταλοί αποσύρονται από τον αγωγό που συνδέει Ρωσία με Τουρκία – Νέες κυρώσεις και για τη Λευκορωσία ανακοινωσε η ΕΕ – Το Μεξικό δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Oι χώρες που δεν καταδικάζουν την επέμβαση της Ρωσίας είναι η Κίνα, η Ινδία, το Ιράν, η Συρία, το Πακιστάν, η Κούβα, η Νικαράγουα, και η Βενεζουέλα, με αμφίγνωμη τη Βραζιλία. Ουδέτερα πολλά αραβόφωνα κράτη, συγκρατημένη καταδίκη από το Ισραήλ και ήξεις-αφήξεις από Τουρκία.
  • Ινδονησιακή οργάνωση έσωσε 57 σκυλιά σε σακιά, μέσα σε φορτηγό εμπόρου κρέατος, καθώς η σχετική νομοθεσία για κατανάλωση κρέατος σκύλου στη χώρα είναι ελαστική – Tα περισσότερα σκυλάκια ήταν μικρά, είχαν περιλαίμια και ήταν κλεμμένα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι