Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Τρίτη 15-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Ένταση στον αέρα μεταξύ δημοσιογράφων ανταποκριτών στη Μόσχα και στο Βερολίνο αντίστοιχα, όταν ο πρώτος επέμεινε για την αποσιώπηση του χτυπήματος Ουκρανών εις βάρος αμάχων ρωσόφωνων. Επίσης επέμεινε ότι η Μαριούπολη δεν είναι αποκομμένη εξαιτίας των Ρώσων, αλλά εξαιτίας του ακροδεξιού τάγματος του Αζόφ που δεν υπακούει στο Κίεβο και ότι το ξέρουν αυτό όλοι οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες ως κοινό μυστικό.
  • Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Όχι σε οριζόντια μέτρα στήριξης για τα καύσιμα» – Αυξάνεται η επιδότηση του ρεύματος – Κάποιοι θα πληρώνουν λιγότερα για τη βενζίνη, αλλά και πάλι με βάση το οικογενειακό εισόδημα, που μάλλον δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ το μήνα και είναι άγνωστο ποια ακριβώς θα είναι η έκπτωση.
  • Παπαγγελόπουλος για Novartis: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σε αυτή την υπόθεση ειναι ότι προσπαθούν να το συγκαλύψουν με κατασκευασμένες κατηγορίες για σκευωρίες» – Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στις 8 Απριλίου.
  • Με οργή αντέδρασε η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, που σε κάθε δικάσιμο ταξιδεύει από το Διδυμότειχο, επειδή διακόπηκε για τρίτη φορά η εκδίκαση στο Εφετείο. Την πρώτη φορά διακόπηκε λόγω ασθενείας μιας ενόρκου και εν συνεχεία επειδή δεν βρισκόταν κανένας δικηγόρος ως υπερασπιστής.
  • Δίκη για πλημμύρες σε Μάνδρα: Πρόταση εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχη η Ρένα Δούρου για τρία πλημμελήματα.
  • Ιατροδικαστής, που όμως δεν έχει εξετάσει τις σορούς των τριών παιδιών της Πάτρας, επιμένει ότι ο θάνατος του ενός ήταν ασφυκτικός.
  • Αναζητούνται 500.000 ευρώ και βεβαίως αυτός που τα έχει, από τα λύτρα της απαγωγής του επιχειρηματία Κασιμάτη. Τους απαγωγείς φαίνεται να τους “έκαψαν” τα κινητά
  • Βίντεο από βάφτιση έγινε viral επειδή πήραν φωτιά τα μαλλιά της νονάς!
  • Ήρθε στην Ελλάδα μικρό ηλεκτρικό Citroen που θα κοστίζει 5.500 ευρώ (6.500 χωρίς την επιδότηση για τους κάτω των 29 ετών).

Διεθνή

  • Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι η Κίνα θα εξοπλίσει την Ρωσία με drone παρότι διαψεύδει και η Ρωσία και η Κίνα – Νέο μπαράζ κυρώσεων από την ΕΕ, όπως παύση εξαγωγών ειδών πολυτελείας, μη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανοτητας σε πρόσωπα ή εταιρείες της Ρωσίας κ.α. – Πεσκόφ: «Δεν ξέρουμε πότε θα λήξουν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία»Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο μέχρι το πρωινό της 17ης ΜαρτίουΕπίσκεψη ξένων πρωθυπουργών στο Κίεβο σε ένδειξη συμπαράστασης
  • Μετά την απόφαση του Facebook να επιτρέπει σχόλια “θάνατος στους Ρώσους” και “θάνατο στον Πούτιν” η κυβέρνηση απαγόρευσε την λειτουργία του όπως και του Instagram, όπου «δεν θα διώκονται πάντως άτομα που έχουν ανεβάσει φωτογραφίες με γάτες, αλλά όσοι αναρτούν ποινικό περιεχόμενο εν καιρώ πολέμου», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
  • Εισαγγελική πρόταση να επιβληθούν 11 χρόνια φυλάκισης στον Αλεξέι Ναβάλνι για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και δύο χρόνια για προσβολή του δικαστηρίου. Κατηγορείται ότι συγκέντρωνε με έρανο χρήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά ξόδεψε τρία εκατομμύρια ρούβλια από αυτά για προσωπικές του ανάγκες, για να χρηματοδοτεί την δική του προεκλογική εκστρατεία και για εξτρεμιστικές ενέργειες. Ο ίδιος αποκάλεσε την δικαστή φερέφωνο, παπαγάλο και “φίρερ”!
  • Οι ρωσικές αλυσίδες φαρμακείων ανέφεραν έκρηξη στη ζήτηση για φάρμακα  – Αύξηση των τιμών των ρωσικών σιτηρών από την περασμένη εβδομάδα – Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας σταμάτησε να αγοράζει χρυσό από τις τράπεζες
  • Η Ινδία διερευνά τη δυνατότητα να αγοράσει ρωσικό πετρέλαιο με έκπτωση.
  • 21 οι νεκροί από ρουκέτα στο Ντονιέτσκ καταγγέλλουν οι Ρώσοι – Συνελήφθη η δημοσιογράφος που έβγαλε πλακάτ πίσω από την παρουσιάστρια δελτίου και ανέγραφε «Μην πιστεύετε τα ψέματα που σας λένε εδώ, σταματήστε τον πόλεμο». Οι ρωσικές αρχές μπορούν να την κατηγορήσουν για διάφορα αδικήματα, με δεδομένο ότι όταν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και ισχύουν ειδικοί νόμοι.
  • Ο Serdar Berdimuhamedov εξελέγη πρόεδρος στο Τουρκμενιστάν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx