Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:30 (Τρίτη 28-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Τις 18.000 αναμένεται να φθάσουν τα κρούσματα 24ωρου που θα ανακοινωθούν το απόγευμα στις 17:30 και θα εφαρμοστούν νωρίτερα τα μέτρα που θα ίσχυαν μετά τις 3 Ιανουαρίου – Ισχυρή πλέον η παρουσία της Όμικρον στις μεγάλες πόλεις και στην Κρήτη με αύξηση έως και 300% των κρουσμάτων τοπικά – Τα μέτρα δεν επισπεύδονται απλώς, αλλά μελετώνται και πρόσθετα – Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ για ολιγωρία, επειδή η εκτίναξη των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη από τους ειδικούς.
  • Θα επανεξετασθεί το κλείσιμο των σχολείων ή πάντως η λήψη νέων μέτρων στην Παιδεία.
  • Εξερράγη φιάλη οξυγόνου μέσα σε ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής στην Μεταμόρφωση Αττικής  και το όχημα κάηκε. Δεν τραυματίσθηκε κανείς καθώς ευτυχώς δεν μεταφερόταν ασθενής.
  • Νέες δηλώσεις του Ακάρ από τη Βοσνία (ότι «μάταια εξοπλίζεται η Ελλάδα») προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου: «Δεν  χρειάζεται να απαντάμε σε ό,τι λέει, ας έρθει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο αφού το δηλώνει», είπε αναφερόμενος στις προχτεσινές δηλώσεις του Ακάρ ότι «ακόμα και ένας νεοσύλλεκτος μπορεί να πάει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο».
  • Μπορέλ: «Οι εντάσεις με την Τουρκία στην Μεσόγειο τείνουν να εκτονωθούν»
  • «Ψεύτικα είναι τα πιστόλια», υποστηρίζει ο τράπερ που συνελήφθη επειδή ανήρτησε βιντεο με όπλα της Αστυνομίας.
  • Πλημμύρες στη Θεσπρωτία. Εγκλωβίστηκαν στα ιχθυοτροφεία οι εργαζόμενοι στη Σαγιάδα επειδή πλημμύρισε ο δρόμος που οδηγεί προς αυτά.
  • Ελεύθερος χωρίς καταβολή νέας εγγύησης ο Στάθης Παναγιωτόπουλος για το δεύτερο ροζ βίντεο. Του είχε ήδη επιβληθεί να δώσει εγγύηση 30.000 ευρώ για τα βιντεο της πρώτης μηνύτριας –Τα social media τα έχουν βάλει με τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Δανίκα επειδή είπε ότι «υπάρχει ατομική ευθύνη και στη γυναίκα που σχετίσθηκε μαζί του και βιντεοσκοπήθηκε, ο Παναγιωτόπουλος είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος, αλλά δεν είναι ο μόνος που έχει ευθύνες»
  • Παράταση 4 μηνών ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II”.
  • Αδιάθετο το 30% των αντιγριπικών στη Θεσσαλονίκη. Το αντιγριπικό έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα (60%) αλλά είναι το μόνο προστατευτικό μέτρο για την γρίπη που σκοτώνει 100-200 άτομα το χρόνο.
  • Έτοιμη η εφαρμογή που κατεβάζει στο κινητό όχι μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και την ταυτότητα. Εντούτοις πολλοί θεωρούν ότι σε περίπτωση κλοπής του κινητού θα δίνουν έτσι “έτοιμα” όλα τα στοιχεία τους στους κλέφτες, ειδικά αν ταιριάζει το φύλο, και είναι παρόμοια η ηλικία και το σχήμα προσώπου.
  • Ανακοινώθηκε δίμηνη παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας (μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου)

Διεθνή

  • ΗΠΑ και Ρωσία ετοιμάζονται για συνομιλίες στις 10 Ιανουαρίου
  • Αστυνομικοί σκότωσαν έναν άνδρα που απειλούσε απλώς με αλυσίδα και  βαρύ λουκέτο πωλήτριες (χρησιμοποιώντας το σαν μαστίγιο), και η μια σφαίρα τον διαπέρασε και σκότωσε 14χρονη που βρισκόταν στο δοκιμαστήριο του καταστήματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι