Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Δευτέρα 11-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

  • Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αναφέρει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε ειδική έκθεση για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του δυναμικού τους.
  • «Η απάντηση στο ενεργειακό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή», λέει ο Μ. Βαρβιτσιώτης (βλ. και Διεθνή).
  • Καβάλα: Επίσκεψη Ν. Παναγιωτόπουλου και Γ. Στύλιου σε Παγγαίο και Νέστο
  • «Τουρκία και Ελλάδα εμπλέκονται ενεργά στους σχεδιασμούς της επιθετικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι γενικοί γραμματείς του ελληνικού και του τουρκικού κομμουνιστικού κόμματος μετά από συνάντησή τους στην Αθήνα.
  • Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα πρέπει το 2023 να πετύχει πλεόνασμα κοντά στον συμφωνημένο στόχο».
  • Λίγα τα κρούσματα (6.926) καθώς έγιναν μόλις 70.000 τεστ σε όλη την Ελλάδα. Αυξήθηκαν στους 72 οι θάνατοι, ενώ παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων, στους 359. Έγιναν 313 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας και ήταν κατά 4.57% λιγότερες από χθες – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ, για αύριο Τρίτη.
  • Πέθανε στον Ευαγγελισμό σε ηλικία 74 ετών ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος από κορονοϊό – Είχε κάνει και την τρίτη δόση, αλλά η υγεία του ήταν επιβαρυμένη.
  • Απαντήσεις για τις αιτίες θανάτου των μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας, ζητούν από τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλογριά οι εισαγγελείς, αιτούμενοι νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις.
  • Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ζήτησαν να συνταχθούν νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των δύο εκ των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου – Οργισμένος ο κουμπάρος του ζευγαριού για όσα φημολογούνται για την ιδιωτική του ζωή ή της κόρης του.
  • Επικίνδυνο e-mail, η ΕΛΑΣ ζητεί να μην το ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία οι πολίτες.

Διεθνή

  • Έπεσε το ρούβλι μετά την μερική άρση των capital controls – Σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» έθεσε τη Ρωσία η S&P.
  • Οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον πλήρως την Μαριούπολη αφού κατέλαβαν το λιμάνι και ήδη είχαν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, παρότι οι οδομαχίες συνεχίζονται και ο Ουκρανός αντιδήμαρχος δηλώνει ότι η μάχη δεν έχει κριθεί ακόμη – Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του Αυστριακού Καγκελαρίου με τον Πούτιν – Εκκαθαρίσεις στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας – Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ινδία για κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Λευκορώσοι καταγγέλλουν επιθέσεις Πολωνών στους συνοριοφύλακές τους.
  • Ο OPEC δήλωσε στην ΕΕ ότι είναι αδύνατον να αντικαταστήσει τις τυχόν απώλειες ρωσικού πετρελαίου, ενώ οι εκπρόσωποι της ΕΕ ζήτησαν από τον οργανισμό να βοηθήσει στον έλεγχο των τιμών – Ο Μάριο Ντράγκι υπέγραψε συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου με την Αλγερία
  • Ο Ελον Μασκ αποχώρησε τελικά από το ΔΣ του Twitter μέσα σε τρεις ημέρες από την ανακοίνωση ότι θα μετείχε σε αυτό – Άλλοι αναμένουν ότι θα συνεχίσει να αγοράζει μετοχές και ότι η “μάχη” δεν τελείωσε, θεωρώντας ότι θα επανέλθει ως μεγαλομέτοχος και θα αλλάξει το ΔΣ, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η όλη κίνηση ήταν εξαρχής ελιγμός.
  • Γερμανία: Παύθηκε η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, προερχομένη από τους Οικολόγους – Δήλωνε ότι εργάζεται με τηλεργασία ενώ έκανε διακοπές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι