Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Κυριακή 27-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές σημαντικές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα και εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Δύο δονήσεις στη Θήβα, μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 17:24 και 3,8 βαθμών στις 20:33, με τη δεύτερη να γίνεται αισθητή και στην Αθήνα.
  • Πανδημία: 13.429 κρούσματα από λίγα τεστ λόγω αργιών και χωρίς τα μαθητικά. Καταγράφηκαν 52 θάνατοι και οι διασωληνωμένοι είναι όσοι και χθες (342), ενώ σημειώθηκε μείωση στις νέες εισαγωγές ασθενών κατά 20% (σήμερα εισήχθησαν 345 ασθενείς) – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία δωρεάν τεστ για αύριο Δευτέρα.
  • Σε συνέντευξή του στο τουρκικό CNN o Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο Αιγαίο, λέγοντας «θέλουμε να ζήσουν ειρηνικά οι δύο χώρες, δεν πρέπει να προβαίνει κανείς σε ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση. Αναμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από την Ελλάδα, να ακολουθήσει έναν πιο εποικοδομητικό δρόμο το επόμενο διάστημα».
  • Μητσοτάκης στον τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία: «Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο».
  • Άργος: Πατέρας και γιος, 85 και 55 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ και τεκμαίρεται ότι πέθαναν από τις αναθυμιάσεις σόμπας υγραερίου που είχαν για θέρμανση – Είχαν πάει στις καλλιέργειές τους για λίγες ημέρες.

Διεθνή

  • Ενισχύεται ο Όλαφ Σολτς από τις σημερινές τοπικές εκλογές στο Σάαρλαντ, κρατίδιο ενός εκατ. κατοίκων στη νοτιοδυτική Γερμανία. Σημειώθηκε πτώση των Χριστιανοδημοκρατών κατά 13% και ανάλογη άνοδος των Σοσιαλδημοκρατών που πλέον έχουν το 43%. Το αποτέλεσμα θεωρείται πρόκριμα και για τα άλλα τρία κρατίδια που έχουν εκλογές τους επόμενους μήνες (Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, και Σλέσβιχ – Χολστάιν καθώς και Κάτω Σαξονία).
  • Στην Τουρκία ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας αύριο και μέχρι την Τετάρτη. Ανάλογος γύρος στις 10 Μαρτίου στην Αττάλεια, ήταν πολύ απογοητευτικός ως προς τα αποτελέσματα.
  • Ο Σον Πεν θέλει οπωσδήποτε να μιλήσει στην τελετή των Όσκαρ ο Ζελένσκι και απειλεί ότι δεν θα δεχτεί τα βραβεία του αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του (η απονομή αρχίζει στις 03:00 ώρα Ελλάδας). Ο ίδιος ομολογεί ότι δεν ξέρει τι θέλει ο ίδιος ο Ζελένσκι, αλλά ότι γνωρίζει πως όταν συζητήθηκε η πιθανότητα να μιλήσει, απορρίφθηκε από την επιτροπή διοργάνωσης.
  • Μπλίνκεν από το Τελ Αβίβ: «Συμφωνούμε με το Ισραήλ ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνική βόμβα». Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τους ομολόγους του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι