Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Παρασκευή 11-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις του SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς παρακάτω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Η Ελλάδα καλεί τους πολίτες της στην Ουκρανία να έχουν διαρκή επαφή με την ελληνική πρεσβεία. Παρόμοιες κινήσεις έγιναν από τουλάχιστον έξι ακόμη κράτη την τελευταία μισή ώρα, που όμως ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.
  • Την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, η οποία θα μεταδοθεί πλήρως αύριο. Επίσης είπε ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις φόρων, αλλά θα ληφθούν στοχευμένα μέτρα, ενώ για τα οπαδικά είπε ότι οι σχετικές ποινές θα είναι χωρίς αναστολή.
  • Αναζητείται ο 25χρονος “Ντίνος” που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ο 12ος της ομάδας οπαδών του ΠΑΟΚ που σκότωσε τον 19χρονο Άλκη – Χούλιγκαν στην Χαλκίδα διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
  • ΕΟΔΥ: 92 θάνατοι, 17.656 κρούσματα χωρίς τα μαθητικά, και 512 ασθενείς διασωληνωμένοι. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων που διασωληνώθηκαν έφθασε σήμερα το 24% – Έγιναν 395 εισαγωγές σε νοσοκομεία, 19% λιγότερες από χθες – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα γίνονται αύριο, Σάββατο, δωρεάν τεστ.
  • Πάνω από 40 άτομα θα κληθούν να καταθέσουν στην Ασφάλεια για τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος των τριών κοριτσιών του πατρινού ζευγαριού, που έχασε και τις τρεις κόρες του μέσα σε τρία χρόνια. Θα καταθέσουν οι συγγενείς, οι νοσηλευτές, οι γιατροί και οι ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν – Δεν έχει ζητηθεί εκταφή προς το παρόν και αναμένονται οι τοξικολογικές του τρίτου παιδιού που πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο – Γιατροί αφήνουν περίεργες αιχμές, λέγοντας ότι δεν ήταν μπροστά όταν επιδεινώθηκε η υγεία των τριών παιδιών.
  • Πάνω από 9.500 οι αιτήσεις για αποζημίωση από την Αττική Οδό.
  • “Έπεσε” το Twitter γύρω στις 19:30 απόψε στην Ελλάδα και πολλές χώρες.
  • Μετά την κατάληψη σε ιταλικό Λύκειο, άρχισε κατάληψη και στη Θεσσαλονίκη, με τις μαθήτριες να καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από δύο καθηγητές.
  • Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, από τα συνεχή τοπικά μπλόκα αγροτών – Μπλόκα σε Αχαγιά και σε Αίγιο.

Διεθνή

  • Νορβηγία, Ολλανδία, Λετονία, Ιαπωνία καλούν τους πολίτες τους να αποχωρήσουν από την Ουκρανία – Τηλεδιάσκεψη είχαν στις 18:00 Μπάιντεν, Μακρόν, Τζόνσον και Σολτς, αλλά και ο Πολωνός πρωθυπουργός, η πρόεδρος της Κομισιόν, καθώς και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ – Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι οι στρατιώτες που στάλθηκαν για εκπαιδευτικούς λόγους στην Ουκρανία, θα επιτρέψουν σύντομα στην πατρίδα τους.
  • Ο Μόργκαν Φρίμαν πρωταγωνιστεί στο νέο τρέιλερ των τουρκικών αερογραμμών.
  • Ο Μπάιντεν θα κατάσχει 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθεματικά της αφγανικής Κεντρικής Τράπεζας που είναι κατατεθειμένα στις ΗΠΑ, ως αποζημίωση για την επίθεση στους πύργους.
  • Ο Γκουτέρες καλεί όλες τις πλευρές να διαφυλάξουν την σταθερότητα στη Λιβύη.
  • Στον Καναδά η κυβέρνηση απειλεί να κατάσχει τα οχήματα των φορτηγατζήδων που εδώ και δώδεκα μέρες κλείνουν αρτηρίες διαμαρτυρόμενοι για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους – Ο Τριντό ισχυρίστηκε ότι τις ταραχές δημιουργούν Αμερικανοί που έχουν εισέλθει στη χώρα – Στο Παρίσι επεκτείνεται το ίδιο κίνημα.
  • Οι Ιταλοί δεν θα φορούν από σήμερα μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Mε 60 εκατ. πληθυσμό έχουν 370 θανάτους την ημέρα, ενώ η Ελλάδα με 10 εκατ. έχει 90-100. Από 226.000 κρούσματα την ημέρα, τα έχουν μειώσει στα 76.000.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι