Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Παρασκευή 18-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας 11 ομογενείς και ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης, μετά από μια οδύσσεια τεσσάρων ημερών.
  • Οι Ουκρανοί ευχαριστούν την Ελλάδα που προσφέρθηκε να ανοικοδομήσει το κατεστραμμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης
  • Αυξήθηκαν νοσηλείες και διασωληνωμένοι. Καταγράφηκαν 55 θάνατοι (4 λιγότεροι από χθες), 23.641 νέα κρούσματα χωρίς των παιδιών, και εισήχθησαν στα νοσοκομεία 359 άτομα (21 περισσότερα από χθες). Οι διασωληνωμένοι ασθενείς (354) είναι έξι περισσότεροι από χθες – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία δωρεάν δειγματοληψιών για αύριο Σάββατο.
  • Με μάσκες και μέτρα οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.
  • Αφαιρέθηκαν τα καμμένα οχήματα από το ιταλικό φέρι, ενώ εξακολουθούν να μην έχουν βρεθεί οι σοροί δύο οδηγών φορτηγών.
  • Διαγράφηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ο κριτικός Δημήτρης Δανίκας, για το άρθρο του “Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ” – Οι λόγοι αναφέρονται σε ανακοίνωση του φορέα. 
  • Οι δήμοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το κόστος του ρεύματος για ηλεκτροφωτισμό, θέρμανση σχολείων, καύσιμα, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και άλλες ανάγκες.
  • Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας επιστρέφει η υπόθεση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του ειδικού φρουρού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, καθώς η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα όσον αφορά στο ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου με το οποίο αποφυλακίσθηκε.
  • Τεντόγλου στο Βελιγράδι: Πανελλήνιο ρεκόρ του χρυσού ολυμπιονίκη του Τόκιο και 6η καλύτερη επίδοση στην ιστορία, καθώς “πέταξε” στα 8,56μ. στο άλμα εις μήκος κλειστού στίβου.

Διεθνή

  • Ρώσος διαπραγματευτής υποστηρίζει ότι ίσως υπάρχει προσέγγιση στις συνομιλίες αναφορικά με το στρατιωτικά ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, αν και παραμένει ένα αγκάθι το θέμα των εγγυητριών δυνάμεων ως προς τα αμυντικά ζητήματα. Παράλληλα δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για την αναγνώριση της Κριμαίας και των λαϊκών δημοκρατιών στο Ντονμπάς και για το μέλλον των ρωσόφωνων περιοχών.
  • Ερωτήματα για το λόγο που ενώ είχε γεμίσει ένα μεγάλο στάδιο για ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η τηλεόραση σταμάτησε ξαφνικά την αναμετάδοση. Πιθανόν να τέθηκε ζήτημα ασφαλείας και ο Ρώσος Πρόεδρος να αποχώρησε πρόωρα ή να ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει για πολύ λίγο ή να συνέτρεξαν άλλοι λόγοι.
  • Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν ότι οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις, αλλά και τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», όπως μεταδίδουν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx