Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Πέμπτη 17-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον εξελίξεις που έγιναν γνωστές μρά τις 14:00.

  • Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μειώνονται τα σελφ τεστ στα σχολεία – Σε υψηλά επίπεδα και σήμερα τα κρούσματα, καθώς καταγράφηκαν 24.256 (508 περισσότερα, ενώ έγιναν 33.000 λιγότερα τεστ). Μειώθηκαν κατά 7 οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας σε σύγκριση με χτες και κατά 7 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Καταγράφηκαν όμως  59 θάνατοι, δηλ. 15 περισσότεροι από χτες – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα γίνονται αύριο, Παρασκευή, δωρεάν τεστ.
  • Δημοσκόπηση του αμερικανικού Politico σε έξι ευρωπαϊκές χώρες δείχνει μεγάλο εύρος στο πώς βλέπει η κάθε μια τον πόλεμο, ενώ η Ελλάδα φαίνεται “κόκκινη” για το υψηλό ποσοστό που οι Έλληνες απάντησαν ότι “η επίθεση στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη, αλλά κατανοητή”.
  • Αύριο αναμένεται να φθάσει στη Μολδαβία ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο μοναδικός διπλωμάτης που έμεινε μέχρι τέλους στην Μαριούπολη.
  • Ανακαλούνται από τον ΕΟΦ πέντε παρτίδες του αντιυπερτασικού σκευάσμτος Accuretic f.c tab (20+12,5)mg/tab λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης ενός συστατικού του.
  • Κοροϊδία χαρακτηρίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό
  • Νέος γύρος “αποκαλύψεων” για τα τρία κοριτσάκια από την Πάτρα που πέθαναν. Υπαινιγμοί ότι η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού, η οποία κατέληξε από κακοήθεια, “πέθανε στα χέρια της μητέρας”.
  • «Ήταν πάντα μια θαρραλέα φωνή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Έλσα Παπαδημητρίου η οποία απεβίωσε στο Ναύπλιο. Η πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα από τον Αντώνη Σαμαρά.
  • Κόντρα Αδωνι Γεωργιάδη και Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή. Όταν ο δεύτερος ως βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τον κατηγόρησε ότι δεν κάνει τίποτα για την ακρίβεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε «περίμενα άλλη στάση από κάποιον που διόρισα εγώ προσωπικά στον ΟΚΑΝΑ».
  • Αντιπολεμική διαδήλωση έξω από τα προξενεία Ρωσίας και ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Διεθνή

  • Το Κόσσοβο ζητεί από τον Μπάιντεν να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
  • Άλλοι εκτιμούν ότι οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός προχωρούν και άλλοι ότι χάσμα Κιέβου-Μόσχας είναι μεγάλο – Ενισχυμένος φαίνεται να είναι ο ρόλος της Τουρκίας για συνάντηση Πούτιν Ζελένσκι – Η Κίνα δείχνει πάλι το ΝΑΤΟ ως υπαίτιο της κλιμάκωσης στο Ουκρανικό.
  • Ανεξήγητο το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας φέρεται να επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο για να πάει στο Πεκίνο, αλλά το αεροσκάφος επέστρεψε στη Μόσχα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι