Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Σάββατο 12-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 2μ.μ.

  • Υποχωρεί αύριο η κακοκαιρία “Φίλιππος”.
  • Στις 2μ.μ. αύριο το μεσημέρι η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.
  • Οι Ρώσοι καταγγέλλουν ότι οι Ουκρανοί χτύπησαν εμπορικό φορτηγό πλοίο τους που είχε αποπλεύσει από την Ελλάδα και έπλεε στα ανοιχτά της Μαριούπολης με προορισμό το λιμάνι της νότιας Ρωσίας Ταγκανρόγκ (οι Κρημνοί του Ηρόδοτου και το κατοπινό Ταϊγάνιον).
  • Πανδημία: 39 θάνατοι, 19.002 κρούσματα, ίδια με τα χθεσινά κατ΄αναλογία προς τον αριθμό των τεστ, με την θετικότητα στο 6,15%. Εγιναν 269 νέες εισαγωγές ασθενών (51 λιγότερες από χθες). Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 363 ασθενείς – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα διενεργούνται αύριο Κυριακή δωρεάν τεστ – Θετικός στον κορονοϊό ο 63χρονος πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.
  • Βρέθηκε άλλη μια σορός στο ιταλικό φέρι, και πλέον απομένει να βρεθεί μόνον μία σορός από τους οδηγούς φορτηγών που θεωρούνταν τυπικά αγνοούμενοι.

Διεθνή

  • Xάρτης με τις περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία. Καταλήφθηκε η ανατολική Μαριούπολη όπου γίνονται πλέον οδομαχίες, έχει καταληφθεί και η Χερσώνα – Υποστηρίζεται ότι προωθείται δημοψήφισμα στην Χερσώνα για να αυτοανεξαρτοποιηθεί σαν το Λουγκάνσκ και το Ντονιέτσκ. Οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον σημαντικές περιοχές της  νοτιοανατολικής Ουκρανίας, ενώ προελαύνουν και στο βορρά. Σφίγγει ο κλοιός και στο Κίεβο που σχεδόν έχει περικυκλωθεί σε μια ακτίνα περίπου 15-25 χλμ. από το κέντρο της πρωτεύουσας
  • Μακρόν μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα συνομιλιών με το Ρώσο πρόεδρο και τον Γερμανό Καγκελάριο: «Ο Πούτιν δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος». Η Δύση επιμένει να γίνει πρώτα κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. Ο Πούτιν απάντησε ότι αν αυτός ο διάλογος είχε γίνει εγκαίρως, ο πόλεμος δεν θα ειχε αρχίσει καν και ότι πλέον είναι αργά. Για τους αμάχους επιμένει ότι τους απειλούν και τους σκοτώνουν Ουκρανοί εθνικιστές – Ο Ζελένσκι αρνείται να παραδώσει την Ουκρανία και επιμένει να ζητεί στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.
  • Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι Ρώσοι επιτέθηκαν σε χωρικούς που αποχωρούσαν από χωριό στα περίχωρα του Κιέβου και σκοτώθηκαν επτά άτομα. Επίσης καταγγέλλουν ότι Ρώσοι απήγαγαν τον δήμαρχο της Μελιτόπολης
  • H Ρωσία προειδοποιεί ότι οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία «αποτελούν στρατιωτικό στόχο».
  • Κονγκό: 60 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι