Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τετάρτη 12-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Μπορείτε να δείτε τις πρωινές ειδήσεις εδώ , καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • Αυξήθηκαν κατά 30% σε σύγκριση με χθες οι εισαγωγές (εισήχθησαν 654 ασθενείς). Αυξήθηκαν σε 670 οι διασωληνώσεις, από 640. Μειωμένα τα κρούσματα (24.246 χωρίς των μαθητών), όμως έγιναν και 200.000 λιγότερα τεστ από χθες που είχαν βρεθεί 32.694 φορείς.
  • Αυξάνεται ξανά το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στις ΜΕΘ που είχε φτάσει στο 21% το Νοέμβρη και είχε μειωθεί στο 13%. Έφθασε σήμερα το 16%. Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία των αυριανών (13/1) σημείων δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ. Νέα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ για το κόστος των PCR τεστ που εισάγονται 7-10 ευρώ.
  • Παραμένουν ως έχουν τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, παρότι ασκούνταν πιέσεις για να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και να ανοίξουν τα γήπεδα.
  • 50χρονος εργαζόμενος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, στις εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης κοντά στη λίμνη Πλαστήρα. Ήταν μέλος συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ. Συνολικά πέντε εργαζόμενοι σε αυτά τα εργολαβικά συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ έχασαν φέτος τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.
  • Κατέρρευσε ψευδοροφή σε κουζινάκι στον “Ευαγγελισμό” και τραυματίσθηκε μια γυναίκα.
  • Μετανάστης πνίγηκε στις Σέρρες. Αγνοείται και η σύζυγός του. Παρασύρθηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν ένα ορεινό ρέμα στο Λαγκάδι.
  • Ζημίες από το κύμα κακοκαιρίας “Διομήδης” στη Βόρεια Εύβοια, στη Σάμο, στην Κάλυμνο και στην Καρδίτσα  Κλειστά σχολεία και ακυρώσεις πτήσεων στην Αλεξανδρούπολη – Αποκλεισμένα χωριά στην Ημαθία. Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • Στη Βρέστη, στη Βρετάνη, μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας για την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
  • Με βαρύτατες κατηγορίες καλούνται τρεις δημοσιογράφοι να απολογηθούν για το Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση της Novartis. Έχουν κληθεί οι Αλέξανδρος Τάρκας, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστας Βαξεβάνης. Ο τελευταίος κατηγορείται για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας, σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και για συμμετοχή σε  εγκληματική οργάνωσης-συμμορίας.
  • Σε κάθειρξη εννέα ετών καταδικάσθηκε 33χρονος που έκαψε 15 ΙΧ και μοτοσικλέτες στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε μειωμένο καταλογισμό, παρότι ο άνδρας έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και έλεγε ότι τον έβαλε “ο Σατανάς” να κάψει αυτοκίνητα. Σε έναν από τους εμπρησμούς, κινδύνευσαν οι ένοικοι πολυκατοικίας.
  • Κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν αιτήματος της παθούσας, άρχισε η δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό.
  • Εξιτήριο αναμένεται να λάβει ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ που νοσηλευόταν επί μία εβδομάδα με κορονοϊό στο Αττικό Νοσοκομείο.
  • Συστήνονται τρεις νέες γενικές γραμματείες σε ισάριθμα υπουργεία. Στο υπουργείο Οικονομικών για τον έλεγχο των εσόδων, στο Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας και στο Περιβάλλοντος, για τα δάση.

Διεθνή

  • Σαρωτικές κυρώσεις θα επιβληθούν σε κορυφαίους Ρώσους στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αν η Μόσχα εμπλακεί σε εχθροπραξίες εναντίον της Ουκρανίας, σύμφωνα με αμερικανική νομοθεσία που προωθεί το Δημοκρατικό Κόμμα – Ρωσία για συνομιλίες με ΝΑΤΟ: «Δεν ήρθαμε να επιδώσουμε τελεσίγραφο, αλλά θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την ασφάλειά μας».
  • Συναντώνται την Παρασκευή στη Μόσχα αντιπροσωπείες Αρμενίας και Τουρκίας για την επίλυση διμερών θεμάτων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι