Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τρίτη 22-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • Δένδιας: Η Ελλάδα είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών
  • Μετά την δήλωση των Γερμανών ότι παγώνει ο NordStream2, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχολιασε στο twitter: «Καλώς ήρθατε στο γενναίο νέο κόσμο όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν πολύ σύντομα 2.000 € για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!»
  • Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει στρατόπεδα τρομοκρατών στο Λαύριο και ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντά «είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει αυτόν τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη».
  • ΕΟΔΥ: 67 θάνατοι, 19.623 κρούσματα,  363 νέες εισαγωγές ασθενών (62 περισσότερες από χθες), 455 διασωληνωμένοι, σύνολο θανάτων: 25.485 – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα γίνονται δωρεάν τεστ αύριο Τετάρτη
  • Ρομά έπεσαν με το ΙΧ τους σε περίπολο αστυνομικών για να αποφύγουν τον έλεγχο και καταδιώχθηκαν.
  • Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για τις συνθήκες που επικρατούν στο κυνοκομείο του δήμου Κύκνος επέστρεψε στον τόπο όπου ξεψύχησε το ταίρι του, στην Καστοριά.

Διεθνή

  • Πούτιν: «Η Συμφωνία του Μινσκ δεν τηρήθηκε από την Ουκρανία και δεν δεσμεύει πλέον ούτε εμάς» – Ξεκίνησε στις 9 μ.μ. διάγγελμα του Μπάιντεν – Αναπτύσσονται ρωσικές “ειρηνευτικές δυνάμεις” στις αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονμπάς – ΝΑΤΟ: «Περιμένουμε επίθεση ευρείας κλίμακας από την Ρωσία» – Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Ουκρανό Πρόεδρο δηλώνοντας την συμπαράστασή του – Η ΕΕ αποφάσισε ομόφωνα κυρώσεις στην Ρωσία – Θα συμμετάσχει και η Νορβηγία – Σουηδία και άλλες χώρες εξήγγειλαν γυμνάσια στην Βαλτική – Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Η αναγνώριση καταδικάζει τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης» – Τραμπ: «Δεν θα είχαν φτάσει εκεί τα πράγματα αν ήμουν εγώ πρόεδρος» – Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στο Κίεβο – Οι Βρετανοί εκτιμούν ότι θα αρχίσουν κυβερνοεπιθέσεις οι Ρώσοι – Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ζητάει να του στείλουν όπλα και η ΕΕ να δεσμευθεί για την μελλοντική ένταξη της χώρας στην Ένωση
  • Ενώ τον Φεβρουάριο, το 78,5% των Τούρκων θεωρούσαν ότι η χώρα τους είναι μια περιφερειακή δύναμη στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο, τον Δεκέμβριο του 2021 το ποσοστό αυτό πήγε στο 63,8% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
  • Ομηρία σε κατάστημα της Apple  στο Άμστερνταμ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι