Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τρίτη 29-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Η Βρετανία απέδωσε σε λάθος και ζήτησε συγγνώμη για τον χάρτη που ανέβασε με όσες χώρες στηρίζουν τις αντιρωσικές κυρώσεις. Σε αυτόν είχε την Κύπρο χωρίς τα κατεχόμενα, σαν να έχει ήδη διχοτομηθεί. (Στο βίντεο, στο 0.05)
  • «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις μεγάλες διαφορές μας με την Τουρκία», είπε ο πρωθυπουργός στο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου.
  • Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι ένα όπλο στη φαρέτρα, αλλά θα έχει μεγάλο κόστος» – Απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 Απριλίου. Συμμετέχουν οι ναυτεργάτες και θα μείνουν δεμένα τα πλοία.
  • «Ανοιχτός σε κυβέρνηση συνεργασίας», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
  • Νέα αύξηση κρουσμάτων, διασωληνώσεων και εισαγωγών σε νοσοκομεία: 28.933 τα κρούσματα χωρίς των μαθητών, 49 θάνατοι, 351 διασωληνωμένοι και 453 οι νέες εισαγωγές – Μπορείτε δείτε εδώ τα σημεία δωρεάν τεστ για αύριο Τετάρτη.
  • Θα καίει όλη νύχτα η φωτιά στη Σάμο, στα ανατολικά του νησιού – Αποστέλλονται δυνάμεις και από Αθήνα – Έχει προσαχθεί ηλικιωμένος ως ύποπτος για εμπρησμό εξ αμελείας.
  • Νέο κόμμα από τον διεγραμμένο από τη ΝΔ τηλεπαρουσιαστή Κώστα Μπογδάνο, που θα συνεργαστεί με τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη σε ένα “πατριωτικό μέτωπο”.
  • Πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας:«Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει περισσότερο την Ουκρανία αλλά πρέπει να κοιτάξει και τις δικές της κοινωνίες».
  • 75χρονος πατέρας επιτέθηκε στο 45χρονο γιο του με τσεκούρι στην Πέλλα και συνελήφθη. Ο γιος δεν τραυματίσθηκε σοβαρά.

Διεθνή

  • Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν για την Μαριούπολη, ότι οι Ρώσοι δεν μπορούν να διασφαλίσουν ανθρωπιστικό διάδρομο απομάκρυνσης των αμάχων όσο το Τάγμα του Αζόφ δεν καταθέτει τα όπλα – Ο Μακρόν του μεταβίβασε ότι δεν πρόκειται οι  Ευρωπαίοι να πληρώσουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια – Η Ρωσία δηλώνει για τις διαπραγματεύσεις «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο», αλλά η αισιοδοξία που εκφράζεται από κάποιους, ενίσχυσε το ρούβλι. Η Ουκρανία συμφωνεί στο ουδέτερο καθεστώς και η Ρωσία στη μείωση των επιθέσεων, αλλά τα “αγκάθια” των ρωσόφωνων περιοχών παραμένουν Αποχωρούν κάποιες ρωσικές δυνάμεις από το Κίεβο, αλλά είναι άγνωστο αν πρόκειται για ελιγμό. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι «πρόκειται για απάτη»
  • Το απόγευμα ο Μπάιντεν ζήτησε και είχε τηλεδιάσκεψη με Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Τζόνσον και στη συνέχεια δήλωσε ότι «και οι πέντε συμφωνήσαμε να αυξήσουμε τις κυρώσεις και την οικονομική πίεση».
  • Η Ρουμανία μοιράζει χάπια ιωδίου στους πολίτες, γιατί φοβάται πυρηνικό ατύχημα.
  • Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν τέταρτη δόση στους άνω των 50 ετών.
  • Σε πλοίο που μετατρέπει σε “ξενοδοχείο” βάζει τους Ουκρανούς πρόσφυγες η Γαλλία.
  • Κρίση στις ρωσο-βουλγαρικές σχέσεις. Η πρέσβης της Ρωσίας στη Σόφια δήλωσε ότι «αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ, στη Βουλγαρία θα είχε μείνει με την Σόφια, γιατί τότε γινόταν λόγος για διχοτόμηση της Βουλγαρίας. Η ΕΣΣΔ όχι μόνο δεν επέτρεψε να διαιρεθεί, αλλά της άφησε το κέρδος της Δοβρουτσάς». Οι δηλώσεις έγιναν επειδή συζητείται η συζητείται η αποξήλωση του Μνημείου του Σοβιετικού Στρατού στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι