Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τρίτη 5-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Υπόθεση Πισπιρίγκου: Και συγγενείς της κατηγορουμένης μπαίνουν από διάφορα ενημερωτικά μέσα στο κάδρο, παρότι η ΕΛΑΣ καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχει κάνει – Τι λέει ο σύζυγος – Τη λέει η πεθερά του – Αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο της κατηγορουμένης για να αναζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προμηθεύτηκε την κεταμίνη.
  • Πανδημία: 70 θάνατοι, 18.988 νέα κρούσματα, 358 διασωληνωμένοι και 363 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία (4.31% περισσότερες από του προηγούμενου 24ώρου) – Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για τέταρτη δόση στους άνω των 80 ετών, σε μια εβδομάδα για τους άνω των 70 και εν συνεχεία για τους άνω των 60. Για τους νεότερους και τα παιδιά, τέταρτη δόση προβλέπεται μόνον για τους ανοσοκατεσταλμένους – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ, για αύριο Τετάρτη.
  • Πώς απεγκλώβισε ο Ερντογάν ξένους πράκτορες από τη Μαριούπολη.
  • Μεθαύριο Πέμπτη θα απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή ο Ζελένσκι, ομιλία προς την οποία έχουν διαφοροποιηθεί το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡα25 –από το τελευταίο θα παραστεί για τυπικούς λόγους ένας βουλευτής.
  • Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ.
  • Παγώνουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων, καθώς οι συμβολαιογράφοι ανακοίνωσαν αποχή για ένα μήνα.
  • Χωρίς δακτύλιο αύριο η Αθήνα – Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο μετρό, στα τρόλεϊ και στα πλοία, ενώ τα λεωφορεία έχουν στάση εργασίας μέχρι τις  9 π.μ. και μετά τις 9μ.μ. Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμους, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ, και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Θα γίνουν συγκεντρώσεις στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Σύνταγμα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Διεθνή

  • Ρωσία προς ΟΗΕ: «Έχουμε απομακρύνει 600.000 αμάχους, κανένας δεν απήχθη» και «Σκηνοθετημένη η “σφαγή” στη Μπούτσα» – Πάνω από 200 Ρώσοι διπλωμάτες έχουν απελαθεί το τελευταίο 48χρο από ευρωπαϊκές χώρες
  • Μακρόν: «Θα συναντηθώ με τον Πούτιν αν το θεωρεί χρήσιμο ο Ζελένσκι, δεν έχουν νόημα συναντήσεις χωρίς αντικείμενο» – Σε 20 μέρες οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η στάση του Μακρόν στο Ουκρανικό, τον ωφέλησε.
  • Πούτιν: Η παγκόσμια επισιτιστική κρίση που έρχεται, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών της Δύσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι