Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:30′ (Σάββατο 8-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έγιναν γνωστά μετά τις 14:00′.

  • Λύκος επιτέθηκε σε οικογένεια στην Πάρνηθα και τους άρπαξε το σκυλάκι.
  • 37.676 κρούσματα από 560.00 τεστ, 65 θάνατοι, 634 διασωληνωμένοι (14% ή 90 άτομα οι πλήρως εμβολιασμένοι). Οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο ήταν 522, κατά 14.71% λιγότεροι από χθες αλλά 35% πάνω σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν.
  • Μεγάλες ελλείψεις σημειώθηκαν στα self test στα φαρμακεία και δεν καλύφθηκαν ούτε σήμερα πολλοί μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όσοι δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τεστ, θα τα πάρουν την Δευτέρα από τα σχολεία τους.
  • Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προκάλεσε σε εκδήλωση για τους μουσουλμάνους της Θράκης, λέγοντας ότι η Ελλάδα παριστάνει το πρόβατο ενώ είναι επεκτατική και έχει τριπλασιάσει τα εδάφη της. Αργότερα απείλησε με πόλεμο αν η Ελλάδα επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα. Το ΥΠΕΞ αντέδρασε: «Η Ελλάδα δεν παραιτείται από το αναφαίρετο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα, αλλά και στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια»..
  • Συνεχίζεται η κόντρα Πολάκη-Πλεύρη-Γεωργιάδη για τα PCR στα νοσοκομεία – Στο δήμο Συκεών ο δήμαρχος έκλεισε με δημοπρασία τιμή 27 ευρώ προ εξαμήνου.
  • Επιδοτήσεις 300-500 ευρώ για λιγότερο ενεργοβόρες συσκευές νέας τεχνολογίας την Άνοιξη.
  • Μεσσηνία: Γυναίκα κτηνοτρόφος 64 ετών τάιζε ζώα, όταν την έσπρωξε ένα κριάρι, έχασε την ισορροπία της και πέφτοντας υπέστη θανατηφόρο τραύμα στο κεφάλι.
  • Απαντούν οι δημιουργοί του βίντεο “Ξεπαρθενών” που προκάλεσε αντιδράσεις. Σε απάντησή τους αναφέρονται μόνον στην ελευθερία της σεξουαλικότητας και όχι στο “δια ταύτα”, δηλαδή στο ότι η ερωτική συνεύρεση έγινε σε δημόσιο χώρο και μάλιστα θεωρητικά φρουρούμενο, όπως η Ακρόπολη.
  • Εδώ μπορείτε να δείτε σε ποια σημεία θα κάνει αύριο δειγματοληψίες ο ΕΟΔΥ, που θα είναι περιορισμένες λόγω της Κυριακής αργίας – Ρεκόρ σε PCR τεστ καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον ιδιωτικό τομέα – Μεθαύριο Δευτέρα θα προστεθεί και ένα κλιμάκιο του ΙΣΑ στην Αθήνα, στον δήμο Παπάγου- Χολαργού, στην Πλατεία Φανερωμένης, και την Τρίτη στο δήμο Μεγαρέων, στο δημαρχείο Μεγάρων – Η κυβέρνηση αναζητεί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα να αυξήσει τα κλιμάκια λόγω της μεγάλης ζήτησης για τεστ που αναμένεται μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

Διεθνή

  • Την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας ζητεί ο πρόεδρος του Καζακστάν – Συνομιλίες της ηγεσίας της χώρας με τον Πούτιν.
  • Χάος το πρωί στην Αλβανία, όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών του Σαλί Μπερίσα και της σημερινής ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος.
  • Πέθανε στη φυλακή από κορονοϊό ο Μπακτάς Αμπτίν, Ιρανός ποιητής και επικριτής του καθεστώτος. Η ιατρική φροντίδα, του δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση.
  • Πακιστάν: 21 άνθρωποι πέθαναν  όταν τα οχήματά τους παγιδεύτηκαν στα χιόνια από χιονοθύελλα η οποία ακινητοποίησε εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version