Οι μεγάλες αλλαγές με τις εφορίες που κλείνουν

Οι μεγάλες αλλαγές με τις εφορίες που κλείνουν

Ολοκληρώνονται οι αλλαγές της φορολογικής διοίκησης, που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ, με το κλείσιμο των ΔΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αλλάζει ο τρόπος που θα γίνονται οι συναλλαγές των φορολογούμενων με την εφορία.

Οι φορολογύμενοι θα απευθύνονται πλέον στο Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρετήσεων (ΚΕΦΟΔΕ).  Στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα αναμένεται να λειτουργήσει το κέντρο από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο μετασχηματισμός στοχεύει στην ψηφιακή πραγματοποίηση των συναλλαγών με την εφορία εξ’ αποστάσεως, ενώ αν είναι απαραίτητη η επίσκεψη στην εφορία θα γίνεται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ανάλογα με το αντικείμενο.

Για θέματα εισοδήματος, ΦΠΑ, ειδικών φορολογιών, Μητρώου και εφαρμογής των διατάξεων περί βιβλίων και έκδοσης στοιχείων, οι φορολογούμενοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα απευθύνονται μόνο στο ΚΕΦΟΔΕ

Για μεταβιβάσεις και θέματα φορολόγησης ακινήτων, θα απευθύνονται στα Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) που λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για θέματα οφειλών, επιστροφές και συμψηφισμού φόρων θα απευθύνονται στα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης – ΚΕΒΕΙΣ. Για θέματα εξυπηρέτησης και υποστήριξης στην χρήση ψηφιακών υπηρεσιών θα απευθύνονται στις Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης – ΥΦΕ

Η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων στις ΥΦΕ (Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης) θα γίνεται με ραντεβού και φυσική παρουσία. Το ραντεβου θα κλείνεται ψηφιακά στην εφαρμογή «Τα Ραντεβού μου», μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Επίσης θα μπορουν να τηλεφωσούν στο 2231621000, που όμως δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το κύμα αποριών και αναγκών που θα ανακύψει.

Πηγή: Τα Νέα και Newsit

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx