Οι Μολδαβοί απέλασαν στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας για κατασκοπεία

Οι Μολδαβοί απέλασαν στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας για κατασκοπεία

Το ρωσικό ΥΠΕΞ καταδίκασε την απόφαση της Μολδαβίας να απελάσει Ρώσο διπλωμάτη,  χαρακτηρίζοντας την κίνηση «μη φιλικό βήμα που θα προκαλέσει αντίποινα». Σε αυτές τις περιπτώσεις η απάντηση είναι να απελαθεί ισόβαθμος διπλωμάτης.

Η ρωσική διπλωματία τόνισε επίσης ότι η κίνηση της Μολδαβίας, μιας πρώην σοβιετικής δημοκρατίας που βρίσκεται ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία, και που ο πληθυσμός της είναι πραγματικό μωσαϊκό, «αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της επιθετικής αντιρωσικής πορείας των κυβέρνησης της χώρας».

Η Μολδαβία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι απέλασε έναν Ρώσο διπλωμάτη και κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας για να του επιδώσει επίσημη διαμαρτυρία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι μολδαβικές υπηρεσίες επιβολής νόμου έθεσαν υπό κράτηση δύο Μολδαβούς αξιωματούχους με τις κατηγορίες της προδοσίας και της συνωμοσίας.

Πηγή των μολδαβικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε στο Reuters ότι «δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα ότι παρείχαν πληροφορίες στον βοηθό ακολούθου άμυνας της ρωσικής πρεσβείας στο Κισινάου». Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες για δύο λόγους, την Υπερδνειστερία και την Γκαγκαουζία, δύο περιοχές που η μία είναι ρωσόφωνη και η άλλη τουρκόφωνη, αλλά και που αμφότερες είναι ρωσόφιλες και κατά της δυτικής πορείας της χώρας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι