Οι νέες αποφάσεις της Εκκλησίας για εμβολιασμό και rapid test

Οι νέες αποφάσεις της Εκκλησίας για εμβολιασμό και rapid test

Με νέα εγκύκλιό της η Εκκλησία απευθύνει έκκληση «προτρέπουσα πατρικώς» τους πιστούς να εμβολιασθούν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν rapid test προτού προσέλθουν στην εκκλησία, «όπως συνιστά η παγκόσμια ιατρική κοινότητα». Επίσης στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι οι ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να κάνουν με δική τους δαπάνη δύο rapid test την εβδομάδα και ότι από την υποχρέωση δεν εξαιρείται κανείς.

Κληρικοί, ιεροψάλτες, νεωκόροι, εργαζόμενοι, άπαντες πρέπει να ελέγχονται δις εβδομαδιαίως. Τέλος τονίζει ότι πρέπει να φροντίζουν για την εφαρμογή αυτών των μέτρων οι υπεύθυνοι κάθε περιοχής για τους ιερούς ναούς αλλά και τις ιερές μονές. Ήδη από τις 20 Απριλίου η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει ότι οι ιερείς και οι εργαζόμενοι στις εκκλησίες πρέπει είτε να εμβολιαστούν είτε να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα και στη συνέχεια αυτά αναπροσαρμόσθηκαν και απαιτούνται πλέον δύο τεστ εβδομαδιαίως.

Η νέα εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου που ζητεί να κάνουν τεστ πριν τον εκκλησιασμό τους οι πιστοί, φέρεται να εκδόθηκε χθες το βράδυ μετά από τηλεφώνημα του γραφείου του πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, αλλά είχε προηγηθεί και συνάντηση του αρχιεπίσκοπου με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνο για την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά. Η εγκύκλιος ήταν πάντως έτοιμη από το πρωί και δεν ετοιμάστηκε –όπως υποστηρίζει μερίδα μέσων ενημέρωσης– λόγω του τηλεφωνήματος του κ. Μητσοτάκη.

Επισημαίνεται ακόμα ότι  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο όπου και του εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας. Επίσης, τον ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς κατά την είσοδό του στις εκκλησίες.

Επίσης,  ο Τσίπρας τόνισε πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.  Τέλος επισήμανε ότι η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι