Οι Ουκρανοί εκκενώνουν άλλα 12 χωριά, αυτή τη φορά στα σύνορα με Λευκορωσία και Ρωσία

Οι Ουκρανοί εκκενώνουν άλλα 12 χωριά, αυτή τη φορά στα σύνορα με Λευκορωσία και Ρωσία

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, Βιατσεσλάβ Τσάους, ανακοίνωσε την υποχρεωτική εκκένωση δώδεκα παραμεθόριων χωριών από την 1η Ιουλίου.

Ανακοινώθηκε εκκένωση στις κοινότητες Κοριούκοφ, Γκοροντιάνσκαγια, Νόβγκοροντ-Σεβέρσκι και Σεμενόφ, αλλά παράλληλα ανανεώθηκε η εντολή εκκένωσης άλλων επτά παραμεθορίων χωριών. Τα τελευταία επτά όπως φαίνεται δεν εκκενώθηκαν με την πρώτη εντολή προ τριμήνου καθώς παραμένουν σε αυτά συνολικά χίλιοι κάτοικοι. Τα μισά χωριά είναι κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία και τα άλλα μισά, είναι στα σύνορα με τη Ρωσία -ένα είναι στα ενδότερα της Ουκρανίας. Η περιφέρεια Τσερνίχιβ είναι βορείως του Κιέβου

«Το Συμβούλιο Άμυνας αποφάσισε την υποχρεωτική εκκένωση από τα σύνορα της περιοχής Τσερνιχόφ από την 1η Ιουλίου. Ήταν αίτημα του στρατού. Μιλάμε για 12 παραμεθόριους οικισμούς σε τέσσερις κοινότητες», έγραψε ο Τσάους στο κανάλι του στο Telegram. Ο Τσάους δήλωσε ότι η εκκένωση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών. Προ εβδομάδας είχε ανακοινωθεί η εκκένωση άλλων 23 οικισμών, αλλά όλοι τους ήταν στο μέτωπο. Αυτοί που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν ανήκουν στο κυρίως ενεργό μέτωπο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx