Οι Ουκρανοί ζητούν από τους Μογγόλους να συλλάβουν τον Πούτιν!

Μεντβέντεφ: Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ισοδυναμούσε με πόλεμο στη Ρωσία

Η Ουκρανία κάλεσε σήμερα την Μογγολία «να συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που αναμένεται να βρίσκεται εκεί στις 3 Σεπτεμβρίου, βάσει του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο». Το Κρεμλίνο έχει ήδη δηλώσει από χθες, που πρωτογράφτηκαν σχετικές ειδήσεις, ότι “δεν τίθεται θέμα”.

Το ένταλμα εκδόθηκε πέρσι και θεωρητικά υποχρεώνει τις 124 χώρες που είναι μέλη του δικαστηρίου, σε περίπτωση που τις επισκεφθεί ο Πούτιν, να τον συλλάβουν και να τον μεταφέρουν στην Χάγη για να δικασθεί.

«Καλούμε τις αρχές της Μογγολίας να συμμορφωθούν με το υποχρεωτικό διεθνές ένταλμα σύλληψης και να μεταφέρουν τον Πούτιν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του στην εφαρμογή Telegram.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , ερωτηθείς νωρίτερα εάν η Μόσχα ανησυχεί που η Μογγολία είναι μέλος του ΔΠΔ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όχι μην ανησυχείτε για αυτό. Έχουμε έναν εξαιρετικό διάλογο με τους φίλους μας από την Μογγολία». Ερωτηθείς εάν υπήρξαν συζητήσεις με τις αρχές της Μογγολίας για το ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ ο Πεσκόφ απάντησε: «Προφανώς όλες οι πτυχές της επίσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά». Η Μογγολια έχει εξαιρετικά στενές σχέσεις με τη Ρωσία, αφού η άλλοτε ΕΣΣΔ την στήριξε και επί μπολσεβίκων το 1920, και το 1931 έναντι της Ιαπωνίας, και το 1945 στη διαμάχη με την Κίνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx