Οι “Ελβετοί” και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Οι “Ελβετοί” και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Έντονη αντιπαράθεση, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στη Βουλή προκάλεσε, η άρνηση του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξει την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας για τον ΕΦΚΑ. Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, δήλωσε «παρών» στην επίμαχη ψηφοφορία, ζητώντας από το Σώμα να μη μείνει στον τύπο του Συντάγματος, αλλά να κάνει κριτική στην ουσία του νομοσχέδιου.

Η τοποθέτηση της κ. Γιαννακοπούλου, επικρίθηκε έντονα από τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος χαρακτήρισε «Ελβετούς» το Κίνημα Αλλαγής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω στο ΚΙΝΑΛ ότι μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπήρχαν οι πεδινοί, οι ορεινοί και τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και οι Ελβετοί, οι άχρωμοι». Απευθυνόμενος, επίσης, στο Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε ουσιαστικά ότι γίνονται ουρά της ΝΔ, τονίζοντας ότι με τη στάση αυτή «Κάνετε την καλύτερη πάσα στην ΝΔ».

Ωστόσο η κ. Γιαννακοπούλου, απάντησε με αιχμές τονίζοντας ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν δέχονται μαθήματα πολιτικής: «Πάρτε το απόφαση ότι βολικά στηρίγματα σε εμάς δεν θα βρείτε τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις! Θυμηθήκατε οψίμως τον ΑΣΕΠ του Αναστάση Πεπονή, ενώ πριν μας λέγατε ότι καταστρέψαμε τη χώρα όταν μας λέγατε Γερμανοτσολιάδες και σιωπούσατε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;».

Πάντως, η ένσταση αντισυνταγματικότητας, που αφορούσε κυρίως τη δυνατότητα που παρέχεται στον ΕΦΚΑ να αντλεί διευθυντικά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, απορρίφθηκε από τη Βουλή. Όμως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι