Οι Ρομά έκλεισαν πάλι σημείο της Εθνικής Οδού

Οι Ρομά έκλεισαν πάλι σημείο της Εθνικής Οδού

Η Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών έκλεισε στο 95ο χιλιόμετρο από διαδηλωτές Ρομά που διαμαρτύρονται επειδή δεν προφυλακίσθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι αστυνομικοί για το αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα και τον θάνατο ομόφυλού τους. Έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων. Στο σημείο του αποκλεισμού υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Ρομά ρίχνουν πέτρες.

Έχουν πάει επί τόπου πέντε περιπολικά και ισάριθμες μοτοσικλέτες της ΕΛΑΣ. Ο δρόμος έκλεισε κοντά στο Ζευγολατιό, που είχε ξανακλείσει και χτες. Υπάρχουν αναφορές για καμένα αυτοκίνητα, ενώ η οδηγία της Αστυνομίας προς όσους επιθυμούν να περάσουν το δρόμο είναι να γυρίσουν πίσω, εκτρέποντας τα οχήματα προς Κορίνθου-Άργους και από την παλιά εθνική στον κόμβο Κιάτου και στον κόμβο Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο εμπλεκόμενοι Ρομά. Ένας εξ αυτών φέρεται να προσπάθησε να εμβολίσει μοτοσικλέτες αστυνομικών με επιβαίνοντες. Αν τεκμηριωθεί ότι στις μοτοσικλέτες εκείνη τη στιγμή επέβαιναν ένστολοι και δεν είχαν κατέλθει από αυτές, η κατηγορία είναι κακούργημα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι