Μόσχα για το στρατό που θέλει να στείλει ο Μακρόν: “Ήδη έχουν πρόβλημα πώς να θάψουν μυστικά όσους σκοτώθηκαν”

Μόσχα για το στρατό που θέλει να στείλει ο Μακρόν: “Ήδη έχουν πρόβλημα πώς να θάψουν μυστικά όσους σκοτώθηκαν”

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει προτείνει την αποστολή στρατού των δυτικών στην Ουκρανία προκειμένου να ηττηθεί η Ρωσία. Στην πρόταση αυτή, αντέδρασε η συντριπτική πλειοψηφία των ηγετών της ΕΕ αλλά και ο Μπάιντεν, καθώς η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι αυτό σημαίνει πλέον κήρυξη πολέμου. Εντούτοις ο Μακρόν ποτέ δεν ανακάλεσε και οι Ρώσοι αντιδρούν στις τοποθετήσεις του αλλά και στην “φήμη” ότι θέλει να στείλει 2000 άνδρες.

Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας απάντησε στην πρόταση του Μακρόν για αποστολή στρατού στην Ουκρανία, λέγοντας : «Οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα εξοντώσουν όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο ουκρανικό έδαφος.»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κανάλι BFMTV, ο Ρώσος βουλευτής ανέφερε «Θα σκοτώσουμε όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο έδαφος της Ουκρανίας. Όλους. Από τους 367 μισθοφόρους που έχουν φτάσει στην Ουκρανία, έχουν εξοντωθεί ήδη οι 147».

Επιπλέον, τόνισε ότι η Ρωσία «δεν ενδιαφέρεται για τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και την άποψή του ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για την παροχή βοήθειας στο Κίεβο».

Αποστολή 2000 ανδρών

Πριν από δύο ημέρες, ο επικεφαλής της Ρωσικής αντικατασκοπίας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα στρατιωτικό σώμα προς αποστολή στην Ουκρανία, το οποίο αρχικά θα ανέρχεται σε περίπου 2.000 στρατιώτες. Το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας διέψευσε χθες τον Ναρίσκιν χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενά του παραπληροφόρηση.

Ο Ναρίσκιν είπε επίσης: «Ο γαλλικός στρατός δεν έχει βιώσει τέτοιο επίπεδο απωλειών από τον πόλεμο της Αλγερίας του 1954-1962. Το Μέγαρο των Ηλυσίων πιστεύει επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών Γάλλων έχει ξεπεράσει ένα ψυχολογικά σημαντικό όριο και τώρα τίθεται ζήτημα πώς να θάψουν τους νεκρούς και να περιθάλψουν τους τραυματίες κρυφά, ώστε να μην υπάρξει δημόσια κατακραυγή».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου παρά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε ο Μακρόν με την ιδέα του για αποστολή στρατού σε διμερή βάση, συνέχισε να υπερασπίζεται την άποψή του λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ηττηθεί η Ρωσία». Επίσης πριν από τέσσερις ημέρες υπέγραψε μια στρατιωτική διμερή συμφωνία με την Ουκρανία, το περιεχόμενο της οποίας είναι άγνωστο.

Το Κρεμλίνο είχε αποδώσει τις δηλώσεις του Μακρόν σε λεονταρισμούς εσωτερικής κατανάλωσης εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, αλλά ο εκπρόσωπος του Πούτιν είχε πει ότι «είναι απίστευτο να θέλεις να κερδίσεις τις εκλογές κηρύσσοντας τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι