Οι Ρώσοι καλούν τον ισραηλινό πρέσβυ στο ΥΠΕΞ και οι Γάλλοι τον Ρώσο

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Η Ισραηλινή πρεσβευτής Σιμόνα Χάλπεριν θα κληθεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για “απαράδεκτα σχόλια” που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο. Ταυτόχρονα, οι Γάλλοι καλούν τον Ρώσο πρέσβυ γιατί η Ρωσία χαρακτήρισε μισθοφόρους «τους εθελοντές που σκοτώθηκαν».

Όσον αφορά στα του Ισραήλ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Χάλπεριν παρερμήνευσε την θέση της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύθηκε χθες στην ρωσική εφημερίδα Kommersant. Το ρωσικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «κακή αρχή» το πνεύμα της συνέντευξης προσθέτοντας ότι η διπλωματική της αποστολή άρχισε πριν από μόλις δύο μήνες.

Στην συνέντευξη, η Χάλπεριν επέκρινε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για υποβάθμιση της σημασίας του Ολοκαυτώματος και δήλωσε ότι η Ρωσία «παραείναι φιλική» με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Γαλλία

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γαλλία «θα κληθεί εντός της ημέρας στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να του τονιστεί εκ νέου η καταδίκη από πλευράς Παρισιού των πληγμάτων ρωσικών drones στην Μπαρισλάβ, στην Ουκρανία, όπου σκοτώθηκαν δυο Γάλλοι υπήκοοι, εργαζόμενοι σε ελβετική ανθρωπιστική οργάνωση, την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ επιμένει ότι πρόκειται για δύο Γάλλους εθελοντές και αναφέρει ότι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση που έγινε με ρωσικό drone στη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας την 1η Φεβρουαρίου σε μια πράξη «βαρβαρότητας» όπως την αποκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ. Οι Γάλλοι θεωρούν παραπληροφόρηση που βάζει στο στόχαστρο την Γαλλία τις ρωσικές δηλώσεις για μισθοφόρους Γάλλους. Ο Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο Χ χαρακτήρισε «δειλή και απαράδεκτη ενέργεια τον θάνατο των Γάλλων εργαζόμενων σε ανθρωπιστική οργάνωση» και εξέφρασε τη στήριξή του «προς όλους τους εθελοντές που έχουν ταχθεί στη βοήθεια άλλων χωρών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι