Οι Ρώσοι καταγγέλλουν την Ουκρανία για εκρήξεις στο Ντονιέτσκ και για 48 επιθέσεις στη Χερσώνα
20/04/2025
Εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία Ντονιέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας εν μέσω της μονομερούς πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός που κηρύχθηκε από το Κρεμλίνο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Οι Ρώσοι επίσης κατηγορούν την Ουκρανία για 4 οβίδες στην πόλη Γκόρλοφκα του Ντονιέτσκ χθες το βράδυ και για επιθέσεις με 48 drones στη Χερσώνα.
Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες, μετέδωσε ότι τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ακούσθηκαν στην πόλη, η οποία βρίσκεται από το 2014 υπό ρωσικό έλεγχο. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επίσης ότι τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ακούσθηκαν στην πόλη μετά τις 09:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), επικαλούμενο δημοσιογράφο του στην περιοχή. Η πόλη έχει περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους και είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Ντονιέτσκ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε χθες, Μεγάλο Σάββατο, μονομερή κατάπαυση του πυρός για την ημέρα του Πάσχα στην Ουκρανία, και ότι επιτρέπονται τα πυρά μόνον αν βρεθούν οι Ρώσοι στρατιώτες υπό απειλή ή αν η κατάπαυση (18:00 Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Δευτέρας) παραβιασθεί από την άλλη πλευρά. Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι θέλει μεγαλύτερης διάρκειας κατάπαυση πυρός. Υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα πυρά πυροβολικού.
ВСУ обстреляли Донецк pic.twitter.com/31c5067hRP
— Garry (@Garry417271035) April 20, 2025
❗️❗️ВСУ в период пасхального перемирия атаковали Донецк, Макеевку, Горловку сообщают мониторинговые ресурсы
По предварительным данным, задымление фиксируется в Калининском и Буденновском районах города. pic.twitter.com/OlcWbq0704
— Sailor® ☠️ (@Sailor_tut) April 20, 2025
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και RiaNovosti