Oι Ρώσοι κατέστρεψαν πολύτιμο όπλο για να μην πέσει σε εχθρικά χέρια

Oι Ρώσοι κατέστρεψαν πολύτιμο όπλο για να μην πέσει σε εχθρικά χέρια

Το S-70 Okhotnik, το πλέον προηγμένο stealth drone της Ρωσίας επιχειρούσε πάνω από την Ουκρανία στις αρχές Οκτωβρίου όταν ξαφνικά το κατέρριψε ένα ρωσικό Su-57.

Το υπερσύγχρονο drone S-70 Okhotnik ή Hunter της Ρωσίας καταρρίφθηκε στις 5 Οκτωβρίου πάνω από την περιφέρεια του Ντονιέτσκ. Η πιθανότερη ερμηνεία σύμφωνα με το ρωσόφωνο BBC σήμερα είναι ότι οι Ρώσοι το κατέρριψαν επειδή χάθηκε η επαφή και επιλέχθηκε η καταστροφή του «για να μην πέσει σε εχθρικά χέρια». Μπορεί να υπήρχε τεχνικό πρόβλημα επαφής, αλλά υπάρχει και το σενάριο να είχε παρεμβληθεί στην επαφή η ουκρανική πλευρά. Το S-70 Okhotnik είναι ένα από τα νεότερα και πιο προηγμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μάχης (UCAV) της Ρωσίας. Το πρώτο πρωτότυπο του S-70 ολοκληρώθηκε το 2018, με δύο επιπλέον πρωτότυπα να προγραμματίζονται για ολοκλήρωση μέσα στο 2024. Το βάρος του ήταν 20 τόννοι και έχει εμβέλεια 6.000 χιλιομέτρων σύμφωνα με το BBC που αναφέρει σήμερα ότι έχει καταγραφεί το ρωσικό μαχητικό που προσπαθούσε να αποκαταστήσει την επαφή με το Okhotnik (οχότνικ, κυνηγός) και που τελικά κατέρριψε το πανάκριβο όπλο.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx