Οι θάνατοι από COVID έφθασαν τους 103 εβδομαδιαίως από 45 το καλοκαίρι

Γιορτινή εκτόξευση των ιών του αναπνευστικού και της... κοκαΐνης στα λύματα της Αττικής,

Αυξήθηκαν στους 103 οι θάνατοι από κορονοϊό σύμφωνα με την σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, που ενημερώνει ανά εβδομάδα για την πορεία μεταδιδομένων νοσημάτων. Σημειώθηκαν και 4 νέοι θάνατοι από γρίπη.

Αν και οι θάνατοι καταγράφουν σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τους θερινούς αλλά και τους φθινοπωρινούς μήνες, υπάρχουν ελπίδες να μειωθούν, γιατί μειώθηκαν κάπως οι εισαγωγές προς νοσηλεία. Αυτές είχαν αυξηθεί κάθετα κατά τις γιορτές λόγω των οικογενειακών συνευρέσεων και εν γένει λόγω του συγχρωτισμού.

Με εξαίρεση τον αριθμό των θανάτων που έφθασαν τους 103, σύμφωνα με την σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ (η οποία εξετάζει το διάστημα 8-14 Ιανουαρίου), όλοι οι υπόλοιποι δείκτες εμφανίζουν μείωση. Οι εισαγωγές από 1.600 εβδομαδιαίως μειώθηκαν στις 1.162 και οι διασωληνώσεις που χρειάσθηκαν μειώθηκαν στις 28 από 38 που χρειάσθηκαν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στη γρίπη, καταγράφηκαν οκτώ νέα σοβαρά κρούσματα που χρειάσθηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ και 4 νέοι θάνατοι. Αυτοί οι αριθμοί αφορούν σε περιστατικά που κατέληξαν στο νοσοκομείο και που το νόσημά τους (η γρίπη εν προκειμένω) διαπιστώθηκε εργαστηριακά. Από το φθινόπωρο μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου έχασαν την ζωή τους από γρίπη 17 άτομα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι