Οι Τούρκοι απέλασαν 8 από τους 34 που συνέλαβαν ως συνεργάτες της Μοσάντ

Γιατί η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου στη διένεξη με την Τουρκία, Δημήτρης Μάρδας

Θα δικαστούν  στην Τουρκία τελικά αρκετοί από όσους προσήχθησαν ως ύποπτοι για κατασκοπεία και για συνεργασία με τη Μοσάντ. Μόνον 8 απελάθηκαν από τους 34 προσαχθέντες, ενώ στους 15 απαγγέλθηκαν κατηγορίες

«Τουρκικό δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να απελαθούν 8 προσαχθέντες και να μετατραπεί σε σύλληψη η προσαγωγή άλλων 15 ατόμων που κατηγορούνται για κατασκοπεία και συνεργασία με την Μοσάντ, έχοντας στο στόχαστρο Παλαιστινίους που ζουν στην Τουρκία», μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ειδήσεις του τουρκικού μέσου ενημέρωσης TRT Haber.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έκανε εφόδους σε πάνω από οκτώ περιοχές την ίδια μέρα και συνέλαβε ως ύποπτα 34 άτομα τα οποία -όπως ανακοινώθηκε- κατείχαν όπλο και μεγάλα ποσά σε μετρητά και ψηφιακά αρχεία. Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταζητούνται άλλοι 14 για τα ίδια αδικήματα. Οι προσαχθέντες συνεργάζονταν με την Μοσάντ, προφανώς αναζητώντας στην Τουρκία μέλη της Χαμάς. Επίσης η Τουρκία προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες αν διανοηθεί να κυνηγήσει μέλη της Χαμάς στο έδαφος της Τουρκίας. Το TRT δεν αναφέρει λεπτομέρειες για τους άλλους 11 που είχαν προσαχθεί ή για τους 14 που καταζητούνταν για τα ίδια αδικήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx