Οι βασικές προϋποθέσεις για την τριμερή του Βερολίνου έχουν τεθεί, δηλώνει ο Αναστασιάδης

Οι βασικές προϋποθέσεις για την τριμερή του Βερολίνου έχουν τεθεί, δηλώνει ο Αναστασιάδης

Έχουν τεθεί οι βασικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους όρους αναφοράς, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του 6ου ετήσιου μνημόσυνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε εξάλλου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ να βρίσκεται στην Κύπρο πριν από τις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή πριν την τριμερή.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες του από την τριμερή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι έχουν τεθεί οι βασικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τους όρους αναφοράς. «Πέραν τούτου, η οποιαδήποτε απόπειρα να επιβληθεί εκ των προτέρων ή να δοθεί απάντηση εκ των προτέρων για θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο τραπέζι του διαλόγου, το θεωρώ ότι θα ήταν αδιανόητο και ως απόπειρα και ως πολιτική ενέργεια, είτε από πλευράς μας, είτε από πλευράς των Τουρκοκυπρίων» πρόσθεσε.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει επικρίσεις του ΑΚΕΛ, ότι εγείρει ζητήματα που ακυρώνουν συγκλίσεις και βρίσκονται εκτός του πλαισίου Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μια συμβουλή θα ήθελα να δώσω προς το ΑΚΕΛ. Επιτέλους ας συναισθανθεί ότι εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους. Τίποτα πέραν αυτού».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι