ΟΗΕ: Η Τουρκία έστειλε συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη

ΟΗΕ: Η Τουρκία έστειλε συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη

Τις συντεταγμένες των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας, κατέθεσε η Άγκυρα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Πρόκειται για επίσημο έγγραφο της γειτονικής χώρας, στο οποίο περιγράφονται τα θαλάσσια σημεία, εντός των οποίων καθορίζονται οι θαλάσσιες ζώνες Τουρκίας και Λιβύης.

Η κατάθεση των συντεταγμένων έρχεται μία ημέρα, μετά την πρώτη αντίδραση του ΟΗΕ στις ελληνικές επιστολές, στις οποίες η συμφωνία περιγράφεται ως «παράνομη». «Επιβεβαιώνω ότι λάβαμε την επιστολή στις 9 Δεκεμβρίου και τη μελετούμε. Η Γραμματεία δεν λαμβάνει θέση ούτε σχολιάζει ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα ή την δικαιοδοσία των κρατών μελών για τους θαλάσσιους χώρους τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version