ΟΗΕ: Ο στρατός του Ισραήλ διαπράττει παραβιάσεις σε βάρος παιδιών

ΟΗΕ: Ο στρατός του Ισραήλ διαπράττει παραβιάσεις σε βάρος παιδιών

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες πρόσθεσε τον στρατό του Ισραήλ σε έναν διεθνή κατάλογο θυτών που έχουν διαπράξει παραβάσεις σε βάρος παιδιών, δήλωσε ο απεσταλμένος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν, περιγράφοντας την απόφαση αυτή ως “επαίσχυντη”.

Ο Ερντάν είπε ότι ενημερώθηκε επίσημα σήμερα σχετικά με την απόφαση. Ο διεθνής αυτός κατάλογος συμπεριλαμβάνεται σε μια έκθεση για τα δικαιώματα των παιδιών κατά τη διάρκεια ένοπλων συρράξεων, που αναμένεται να κατατεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τη 14η Ιουνίου.

O Γκιλάντ Ερντάν δήλωσε: «Πρόκειται για μια ανήθικη απόφαση, που βοηθά την τρομοκρατία και επιβραβεύει τη Χαμάς. Ο μοναδικός που εντάσσεται σήμερα σε μια μαύρη λίστα είναι ο γενικός γραμματέας. Ντροπή του!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι