ΟΗΕ: Παράνομο το Ισραήλ να βομβαρδίζει πολυκατοικία για να σκοτώσει έναν άνδρα – 18 οι νεκροί

ΟΗΕ: Παράνομο το Ισραήλ να βομβαρδίζει πολυκατοικία για να σκοτώσει έναν άνδρα – 18 οι νεκροί
epa11642029 Palestinians inspect a damaged building, following an Israeli strike, at the Tulkarem refugee camp, near the West Bank city of Tulkarem, 04 October 2024. At least 18 Palestinians were killed and more than 20 injured after an Israeli military strike hit Tulkarem camp overnight, according to the Palestinian Ministry of Health. Israel's military said it conducted 'counterterrorism activities' in the area of Tulkarem. EPA/ALAA BADARNEH

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν σήμερα ως “παράνομο αεροπορικό πλήγμα” του Ισραήλ τον βομβαρδισμό προσφυγικού καταυλισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι χθες το βράδυ.

“Η επίθεση αυτή εντάσσεται σε ένα πολύ ανησυχητικό πλαίσιο παράνομης χρήσης βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στρατιωτικού τύπου στη Δυτική Όχθη, που έχουν προκαλέσει πολλά δεινά στους Παλαιστίνιους και σημαντικές ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές”, δήλωσε το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, σε ανακοίνωσή του για το κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι “εξουδετέρωσε” ένα τοπικό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τουλκαρέμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. «Το πλήγμα αυτό ήταν το πλέον φονικό από το 2000 στη Δυτική Όχθη, έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Για το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, πρόκειται για “άλλο ένα σαφές παράδειγμα της συστηματικής χρήσης θανάσιμης βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη Δυτική Όχθη, μίας βίας συχνά ανώφελης, δυσανάλογης και επομένως παράνομης”.

«Η καταστροφή ενός ολόκληρου κτιρίου γεμάτου κόσμο από αεροπορικό βομβαρδισμό δείχνει την κατάφωρη περιφρόνηση του Ισραήλ προς τις υποχρεώσεις του», προσθέτει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι έχει ζητηθεί η διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για την επιχείρηση αυτή που στοίχισε τη ζωή σε 18 άτομα και τραυμάτισε άλλα 20.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx