ΟΗΕ: Πέρασαν 137 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

Απελευθέρωση 13 Ισραηλινών και 11 Ασιατών από τη Χαμάς - Ελεύθεροι 39 Παλαιστίνιοι (Live),

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι πέρασαν 137 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά μόλις 21 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση διακομίσθηκαν από το βόρειο τμήμα της Γάζας σε ασφαλέστερη τοποθεσία

Η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας επέτρεψε στον ΟΗΕ να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους κατοίκους. Συνολικά, 137 φορτηγά παρέδωσαν ήδη το φορτίο τους στο σημείο υποδοχής που διαχειρίζεται η υπηρεσία του ΟΗΕ, η οποία και είναι αρμόδια για τον συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (UNRWA/OCHA).

Η παράδοση αυτή αποτελεί «τη μεγαλύτερη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια από την έναρξη του πολέμου», αναφέρει  η OCHA. Διευκρινίζει ότι 129.000 λίτρα καυσίμων πέρασαν, επίσης, τα σύνορα προς τη Λωρίδα της Γάζας και ότι 21 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση απομακρύνθηκαν από το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Εκατοντάδες χιλιάδες βοηθήθηκαν με τρόφιμα, νερό, ιατρικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αν και στην Γάζα ζουν πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Η υπηρεσία του ΟΗΕ υπόσχεται να εργαστεί για να «συνεχίσει να αυξάνει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις εντός των προσεχών ημερών προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων όλης της Γάζας».

Εδώ και εβδομάδες, ο ΟΗΕ, μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολλές ξένες κυβερνήσεις δεν σταματούσαν να ζητούν παύση των εχθροπραξιών ή μια εκεχειρία, κυρίως για να μεταφερθεί η επείγουσα βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας που αγωνίζεται να επιβιώσει σε συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx