ΟΗΕ: “Στοχευμένη εκστρατεία λιμοκτονίας στη Γάζα”

ΟΗΕ: “Στοχευμένη εκστρατεία λιμοκτονίας στη Γάζα”
FILE PHOTO: Palestinian children wait to receive food cooked by a charity kitchen amid shortages of food supplies, as the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas continues, in Rafah, in the southern Gaza Strip, February 5, 2024. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa/File Photo

Οι ειδικοί του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου κατηγόρησαν σήμερα το Ισραήλ ότι πραγματοποιεί «στοχευμένη εκστρατεία λιμοκτονίας» που έχει οδηγήσει στον θάνατο παιδιών στη Γάζα.

«Δηλώνουμε ότι η σκόπιμη και στοχευμένη εκστρατεία λιμοκτονίας του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού είναι μια μορφή γενοκτονίας και προκαλεί λιμό σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσαν 10 ανεξάρτητοι ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών σε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για τον πρόσφατο θάνατο τριών παιδιών «από υποσιτισμό και έλλειψη πρόσβασης σε επαρκή υγειονομική φροντίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι